Elita poliţiştilor. Cei mai buni luptători din trupele speciale, în competiţie în perioada 4-6 septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trupele speciale, în concurs
Trupele speciale, în concurs

Cea de-a treia ediţie a Cupei Structurilor Speciale de Intervenţie din Poliţia Română, eveniment organizat de Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (S.I.A.S.) din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, se va desfăşura în perioada 4-6 septembrie. Competiţia urmăreşte dezvoltarea abilităţilor de intervenţie a politiştilor în situaţii excepţionale.

La eveniment participă cei mai buni luptători din trupele speciale de intervenţie din întreaga ţară.  Pe parcursul activităţilor luptătorii vor participa la probe de anduranţă fizică, de tragere cu armamentul din dotare, de îndemânare în trecerea diferitelor obstacole  sau vor trebui sa gestioneze situaţii deosebite care necesită atenţie şi concentrare.  De asemenea, vor avea loc simulări pentru mai multe situaţii tactice pe parcursul cărora poliţiştii vor trebui să recupereze şi să transporte ostatici în teren accidentat sau vor trebui să facă facă unor situaţii ce implică efort fizic intens, de durată, în condiţii ce solicită atenţia şi concentrarea.
Pentru a putea trece cu brio peste aceste probe competitorii au nevoie de o condiţie fizică foarte bună, tehnică adecvată de abordare a diverselor obstacole, abilităţi de trăgător, memorie, atenţie distributivă şi, mai ales, spirit de echipă, toate laolaltă garantând şi succesul misiunii în condiţii reale de intervenţie.

PROGRAMUL CUPEI STRUCTURILOR SPECIALE DE INTERVENŢIE DIN POLIŢIA ROMÂNĂ

Ziua I – 04.09.2012
Proba Anduranţă şi atenţie.  Loc de desfăşurare Zona podului „1 Decembrie” din județul Giurgiu
Ziua II – 05.09.2012
Proba Anduranţă fizică şi trageri specifice. Loc de desfăşurare Poligonul Băneasa al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române
Proba Anduranţă, trageri în echipă şi rezolvarea de situaţii tactice. Loc de desfăşurare Poligonul Băneasa al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române
Ziua III – 06.09.2012
Proba Anduranţă şi îndemânare în trecerea diferitelor obstacole. Loc de desfăşurare Pădurea Băneasa în spatele Academiei de Poliție “Alexandru I. Cuza”

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite