Unde se pot angaja călărăşenii fără slujbă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai multe joburi sunt în construcţii şi în confecţii. Miile de şomeri au puţine şanse să-şi găsească un serviciu, în condiţiile în care oferta pe piaţa călărăşeană este tot mai slabă.

Locurile de muncă vacante sunt puţin peste 200 şi majoritatea destinate muncitorilor în construcţii sau femeilor.
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi a avut, înreristrate, săptănmâna trecută, 260 locuri de muncă vacante. Pentru persoanele cu studii superioare nu au fost disponibile decât slujbe. Este vorba despre un job pentru inginer industria alimentară, expert accesare fonduri europene şi inginer mecanic. Nici la cei cu studii medii situaţia nu este roz. Acestea pot alege dintre cele 28 locuri de muncă puse la dispoziţie de angajatori în următoarele meserii: casier, operator calculator, tehnician electronist, şef departament mărfuri alimentare.

Muncitorii, în avantaj

Lucrurile stau mai bine pentru muncitori. Aceştia pot să-şi găsească mai uşor un serviciu. „Pentru persoanele cu studii profesionale şi lucrători necalificaţi, AJOFM Călăraşi are înregistrate 229 locuri de muncă vacante. Cele mai multe sunt în domeniul transporturilor - 88 locuri (şofer, macaragiu, electrician auto, mecanic auto, buldoexcavatorist), urmate de cele în construcţii -  63 locuri (zidar, dulgher, fierar betonist, muncitor necalificat) şi confecţii textile – 45 locuri (confecţioner îmbrăcăminte şi muncitor necalificat)“, a spus Simona Donciu, purtător de cuvânt al AJOFM. Rodica Şerban(52 de ani) nu reuşeşte să se angajeze de mai bine de un an, de când a intrat în şomaj. „Cu siguranţă, vârsta îmi poartă ghinion. Toţi vor persoane tinere, însă în acelaşi timp cer şi experienţă. Am absolvit un curs de recalificare în domeniul alimentaţiei publice, însă nici aşa nu am avut şanse“, a spus femeia.

Urmează bursa pentru tineri

De la începutul anului şi până la 31 august 2011, peste 2.000 de şomeri au reuşit să se angajeze, după ce agenţii economici au venit cu o ofertă de 3.274 de locuri de muncă. „2.398 de oameni au fost încadrate în primele 8 luni ale anului, iar în următoarea perioadă ne aşteptăm ca numărul acestora să crească. Am identitifcat déjà mai mulţi angajatori care vor participa la Bursa locurilor de muncă destinată tinerilor ce se va organiza pe 23 septembrie“, a precizat Simona Donciu.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite