Cum poate Primăria Călăraşi să piardă 500.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O investiţie de o jumătate de milion este blocată de mai bine de 3 luni de SC Alfa Bit SRL, din Bucureşti. Şase unităţi de învăţământ din oraş ar trebui să beneficieze de încălzire prin panouri solare, însă, lucrările stagnează.

Lucrările bat pasul pe loc pentru că firma care a câştigat licitaţia nu are oameni suficienţi pentru a instala cele 120 de panouri solare în cele şase unităţi de învăţământ. Am contactat telefonic firma SC Alfa Bit SRL, care a câştigat licitaţia, pentru a solicita un punct de vedere cu privire la situaţia creată, însă nu am primit niciun răspuns. Deşi ne-a promis că va reveni cu răspuns din partea conducerii societăţii, secretara nu a mai dat niciun semn.

Patronul, implicat în afacerea „Motorola“

Patronul societăţii Alfa Bit, Ion Afendulis, căutat în repetate rânduri, nu a fost de găsit. Numele său este legat de celebrul dosar „Motorola“ în care a apărut ca învinuit pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual şi uz de fals.  Afendulis, alături de încă 9 persoane, printre care şi fostul general Victor Athanasie Stănculescu, a fost acuzat de prejudicierea MApN cu 6.172.509 dolari, în urma achiziţionării a 1.000 de staţii Motorola, la începutul anilor 90. În 2002, Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) a constatat încetarea procesului penal în cazul Motorola, considerând că faptele celor zece inculpaţi s-au prescris.
Proiectul a fost iniţiat de Primăria Călăraşi, iar lucrările pentru montarea panourilor solare ar fi trebuit să înceapă în urmă cu trei luni. „Instalarea panourilor solare ar fi trebuit să înceapă de acum trei luni. Licitaţia a avut loc, însă, firma care a câştigat proiectul nu a venit să înceapă treaba“, spune, nemulţumit, Nicolae Dragu, primarul municipiului Călăraşi.

Se reia licitaţia?

Acesta este indignat şi spune că va cere reluarea licitaţiei pentru a nu pierde proiectul. „Dacă nu demarează lucrările în cel mai scurt timp, voi discuta la Ministerul Mediului pentru a fi reluată licitaţia“, a spus primarul.
În cadrul proiectului, şase unităţi de învăţământ ar fi trebuit să beneficieze de aceste panouri solare pentru încălzire. Este vorba despre Liceul Teoretic „Mihai Eminescu“, Colegiul Naţional „Barbu Ştirbei“, Grupul Şcolar „Danubius“ şi şcolile „Nicolae Titulescu“, „Mihai Viteazul“ şi „Tudor Vladimirescu“.

Citiţi mai multe amănunte despre acest proiect în ADS Călăraşi!

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite