Astăzi a avut loc întâlnirea anuală a Reţelei REGIO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii reţelei de informare Regio Sud Muntenia s-au întânit astăzi, la ora 11.00, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Muntenia.

În deschiderea întâlnirii, directorul ADR, Liviu Muşat, a relevat câteva din cele mai importante proiecte din ultimul an, precum şi problemele întâmpinate. „O iniţiativă unică a noastră a fost aceea de a realoca către programul de finanţare a microintreprinderilor alte fonduri din domenii cu mai puţine cereri. Deoarece a fost anulată contribuţia microintreprinderilor pentru proiectele depuse, am avut 430 de aplicaţii, de trei ori mai mult decât aveam  disponibil“, a declarat Liviu Muşat.

Acesta spune că au realocat 20 de milioane de euro către acastă axă, iar cu cele 38 alocate iniţial, s-a ajuns la aproximativ 60 de milioane de euro investiţii în microintreprinderi. „În această perioadă dificilă, finanţarea proiectelor microintreprinderilor poate constitui un punct de salvare a economiei“, a mai precizat acesta. 

În Regiunea Sud Muntenia au fost alocate 631,36 de milioane de euro şi au fost depuse 181 de proiecte, învaloare de 385,24 milioane de euro. În evaluare/ precontractare/ rezervă sunt 498 de proiecte în valoare de 505,16 milioane de euro. Gradul de utilizare al fondurilor alocate este de 141%.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite