Insula Pisica, raiul de pe Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ostroavele de pe Dunăre, un loc mirific de vacanţă
Ostroavele de pe Dunăre, un loc mirific de vacanţă

Ostrovul Pisica sau Trâmşanu, cum mai este numit, este unul din cele mai frumoase insule protejate din judeţ. Doar cei care deţin o barcă se încumetă să viziteze aceste frumoase insuliţe create pe Dunăre. De la Complexul Albatros Podul 4, amplasat pe DN3, la aproximativ 4 kilometri de municipiul Călăraşi, puteţi închiria o ambarcaţiune pentru 500 de lei pe zi. 

Ostrovul Pisica are o suprafaţă de 29 de hectare, acoperite în mare parte cu păduri pe care se împletesc frumoasele liane şi viţa de vie sălbatică.
Aici trăiesc numeroase păsări pe cale de dispariţie, precum: pescărelul albastru, diverse specii de stârci, şoimul dunărean, vulturul codalb, chire de baltă, silviile, scatii şi sticleţii. Poposind pe Ostrovul Pisica nu vei întâlni picior de om, poate doar, dacă ai noroc, vei da de un porc mistreţ.

Îţi taie răsuflarea

Felul în care aceste liane şi viţa de vie se împletesc deasupra pădurii de salcie şi creează adevărate labirinturi în care cu greu poţi pătrunde, te fascinează pe loc. Păsările sunt în habitatul lor natural şi au cuiburi pe toată insula. Acest pământ înconjurat de ape îţi taie răsuflarea cu frumuseţea ce o înconjoară. Micuţa insulă a cărei bogăţii sunt pădurile naturale de luncă fac o călătorie de neuitat. Canalele naturale ce o înconjioară au apa limpede în care se pot zări cu uşurinţă zecile de peşti pe care coloniile de cormorani îi vânează şi de care te îndrăgosteşti aproape instantaneu.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite