La teorie stăm bine, practica ne omoară. Controale pentru prevenirea infracţiunilor cu violenţă la case de schimb şi de amanet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Criminalişti au ajuns la faţa locului pentru a preleva probe FOTO ARHIVĂ
Criminalişti au ajuns la faţa locului pentru a preleva probe FOTO ARHIVĂ

Patru unităţi de schimb valutar şi 11 case de amanet din oraş au fost vizitate de poliţişti pentru a-i pune în gardă pe angajaţi despre cum să se păzează de infracţiunile comise cu violenţă. Oamenii legii au verificat şi buna funcţionare a sistemelor de alarmă, de televiziune cu circuit închis şi siguranţa caselor de valori.

Controalele s-au desfăşurat în perioada 2-4 iulie şi au fost efectuate de poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică Urban Călăraşi – Compartimentul Sisteme de Securitate.  Administratorii societăţilor comerciale în cauză au fost instruiţi pe bază de proces-verbal cu privire la modul de acţiune în caz de evenimente, dar şi despre cum trebuie să asigure paza bunurilor şi valorilor monetare deţinute.

Jaful de la Silverstar

Ultimul caz petrecut la Călăraşi a rămas până în prezent nerevolzat de poliţişti. Jaful din 30 noiembrie de la bijuteria Silverstar a rămas cu autor necunoscut, la aproape doi ani de la comiterea faptei.  În plină zi, pe 30 noiembrie 2010, hoţii au prădat bijuteria Silverstar, agresându-l pe vânzător şi reuşind să fugă cu câteva kilograme de aur şi argint, care erau expuse la vânzare. Toată marfa a fost încărcată într-o sacoşă de rafie.

Trei dosare cu greutate, rămase cu A.N.

Poliţiştii de la Serviciul Investigaţii Criminale, pe masa cărora se află dosarul, sunt de părere că toată operaţiunea a fost bine gândită. Oamenii legii au aflat, în urma verificărilor, că cei doi hoţi, veniţi pe un scuter să dea lovitura, au aşteptat în faţa magazinului aproximativ 20 de minute până când angajatul a venit şi a deschis magazinul. „ Angajatul plecase la masă, iar hoţii l-au aşteptat nestingheriţi. Deşi au fost observaţi de mai mulţi martori, nimeni nu şi-a pus problema că ar putea fi ceva necurat la mijloc“, susţin anchetatorii. Nici în acest caz, la fel ca în jaful de la banca Piraues, petrecut pe 24 iunie 20120 şi în atacul armat de la sala de jocuri Bagheera, din 17 mai 2012, nu au fost identificaţi autorii.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite