Călăraşi: A cumpărat on-line, în loc de un monitor, un preş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie de 40 de ani din Călăraşi a cumpărat de pe internet un monitor. La sosirea coletului în care trebuia să se afle monitorul aceasta a descoperit o bucata de lemn şi un preş.

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi au identificat trei tineri, care au înşelat o persoană printr-un anunţ postat pe internet. Femeia a găsit, în locul unui monitor de computer comandat, un colet în care se aflau un covoraş şi o bucată de lemn.

O femeie de 40 ani, din Municipiul Călăraşi, a sesizat la sfârşitul lunii ianuarie 2011 Poliţia Municipiului Călăraşi cu privire la faptul că a fost înşelată după ce a comandat pe internet un monitor de calculator şi i-a fost livrat coletul, prin curierat rapid. După ce a plătit curierului suma de 380 lei, femeia a deschis pachetul, în care a găsit, în locul monitorului comandat, un preş şi o bucată de lemn, bunuri fără valoare.


Cercetările efectuate de poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Călăraşi au condus la identificarea suspecţilor, George V., de 20 ani, Sorin M., de 20 ani, şi Dorin D., de 20 ani, toţi din Municipiul Călăraşi. Aceştia şi-au recunoscut fapta şi au povestit anchetatorilor că s-au inspirat dintr-un documentar difuzat la TV, au postat anunţul pe internet, apoi, după livrarea bunurilor, l-au şters. Poliţiştii efectuează în continuare cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, prejudiciul fiind recuperat în totalitate şi restituit părţii vătămate.

Pentru prevenirea înşelăciunilor dar şi a altor fapte penale săvârşite prin diverse tehnici de comunicare - telefonie, mms, sms, poştă electronică, recomandăm să manifestaţi o atenţie sporită în momentul în care comandaţi bunuri şi produse, să solicitaţi garanţii şi să nu furnizaţi date confidenţiale prin telefon, dacă apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de mobil pe care nu-l cunoaşteţi.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite