FOTOGALERIE Poliţia, pe urmele fugarilor. Lista condamnaţilor din Călăraşi care fentează legea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mascaţii, cu ochii pe ilegalităţi Foto: Arhivă Adevărul
Mascaţii, cu ochii pe ilegalităţi Foto: Arhivă Adevărul

Deşi pe numele lor au fost pronuntaţe sentinţe de condamnare, mai multe persoane certate cu legea din judeţul Călăraşi dau bătăi de cap poliţiştilor de la Serviciul Urmăriri. Oamenii legii îi căută pe fugari pentru a-i trimite la închisoare, deoarece se sustrag executării pedepselor. Pe lista celor mai căutaţi infractori figurează şi Aurel Nicolae Oană, în vârstă de 40 ani, condamnat de Juedcătoria sectorului 3, pe

Bărbatul este un escroc înnăscut. El a înşelat zeci de firme în toată ţara şi este căutat de mai bine de cinci ani pentru a fi încarcerat.
Tribunalul Hunedoara l-a condamnat, la 4 ianuarie 2007, la 12 ani de închisoare pentru înşelăciune. Poliţiştii de la Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Călăraşi spun, din datele pe care le au la dosar, că Oană este un tip versat, care nu dă nimic de bănuit. Are şi o oarecare pregătire, fiind absolvent al Şcolii Militare din Constanţa, însă nu a avut nicidată un serviciu. „De mic a avut probleme cu legea, iar în anii 1995-1996 aduna buletine din oraş de la persoanele fără adăpost pentru a-şi putea pune planul în aplicare“, ne-a declarat unul dintre anchetatori.

Mod de operare

Poliţiştii spun că bărbatul aplică fotografia sa pe buletinele vechi de identitate şi merge la diverse firme sau depozite en-gros de unde achiziţionează marfă. „Iniţial, nimănui nu-i trece prin cap că are de-a face cu un escroc. Înşelăciunea iese la iveală abia în momentul în care plata se face cu CEC-uri fără acoperire“, au declarat anchetatorii.

image

VEZI AICI CINE SUNT CEI CĂUTAŢI

Filmat la Flanco

Anchetatorii au un dosar stufos în ceea ce-l priveşte pe Aurel Nicolae Oană şi spun că mai multe judeţe sunt în alertă pentru prinderea sa. După modul de operare, poliţiştii îl descriu drept o persoană abilă care reuşeşte imediat să câştige încredere viitoarei victime. A dat lovituri şi la fostul hypermarket Pic din Călăraşi şi se pare că ar fi fost filmat de camerele de supraveghere şi în magazinul Flanco din Olteniţa, în urmă cu trei ani. „Nu aveam o sumă exactă a prejudiciului pentru că a comis fapte în mai multe zone ale ţării. Doar la combinatul siderugic Hundeoara a dat o ţeapă de 600.000 de lei. Pot doar să vă spun că este una dintre cele mai cele mai căutate persoane  din judeţul nostru”, susţin anchetatorii.

Pedepse pentru tâlhării şi infracţiuni rutiere

Alături de Oană mai sunt căutaţi şi alţi infractori. Octavian Florin Călin, 32 de ani, este din comuna Modelu şi a fost condamnat pe 4 noiebrie 2011 de Judecătoria Oradea la 3 ani şi 2 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie. Gheorghe Mărunţelu, 55 de ani, din comuna Roseţi, a fost condamnat de Judecătoria Olteniţa, la 12 ianuarie 2011, la 4 ani de închisoare pentru înşelăciune. Cătălin Mihai Minea, 37 de ani, din Călăraşi, a primit o pedeapsă de 2 ani pe 24 martie 2008 pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Florin Vasile, 36 ani, din Călăraşi, a fost condamnat de Judecătoria Călăraşi, la 4 aprilie 3012, la 3 ani de închisoare pentru tâlhărie.

Ajutaţi-i pe poliţişti!

Poliţiştii solicită sprijinul populaţiei pentru depistarea condamnaţilor întrucât există date că aceştia îşi continuă activitatea infracţională. Pentru a-i prinde şi a-i trimite la închisoare, poliţiştii  îi roagă pe cetăţeni să nu ezite să-i anunţe, în cazul în care pot furniza informaţii despre urmăriţi. „Cei care ne pot da detalii sunt rugaţi să contacteze cea mai apropiată unitate de Poliţie sau să apeleze gratuit numărul de telefon 112!“, a anunţat IPJ Călăraşi.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite