Început de an şcolar în Călăraşi. 50.000 de elevi învaţă în 103 şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

50. 000 de mii de copii au pornit în noul an şcolar 2011-2012. De astăzi şi până pe 23 decembrie se desfăşoară primul semestru cu o vacanţă intersemestrială unică până pe 15 ianuarie 2012.

Semestrul II începe pe 15 ianuarie, de ziua lui Eminescu, şi se finalizează cursurile pe 23 iunie, cu cele două excepţii clasele terminale a-VIII-a şi a-XII-a. Care este noutatea? Avem şi o vacanţă mai mare de Paşte, de două săptămâni. Ceea ce este foarte important este că avem o săptămâna, între 6 şi 13 aprilie, o provocare, o noutate după modelul european, când executăm centralizat şi monitorizat toate activităţile extraşcolare şi extracurriculare.", a declarat inspectorul şcolar general, profesor Constantin Tudor.

Autorizaţii

Toate cele 103 unităţi de învăţământ din judeţ îşi vor primi elevii în bănci pe 12 septembrie. „Şcolile şi grădiniţele au autorizaţie şi vor fi deschise pentru noul an. Cinci şcoli sunt în curs de consolidare cu bani de la Banca Europeană, iar la finalizarea lucrărilor vor fi dotate ultramodern“, a declarat Constantin Tudor, şeful Inspectoratului Judeţean Şcolar Călăraşi. În luna  august a fost deschisă o grădiniţă la Săruleşti. „S-a mai deschis o grădiniţă la Săruleşti, care este dotată modern“, a mai precizat Tudor.  Inspectorul şef ne-a mai spus că la unele şcoli se lucrează pentru ca elevii să consume apă potabilă. „Sunt câteva şcoli din judeţ în care nu este apa potabilă. Se lucrează la aceste aspect şi sperăm ca în câteva luni să putem rezolva această problemă“, a precizat Constantin Tudor.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite