Incendiu la o fostă filatură din Olteniţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu izbucnit la fosta filatură din Olteniţa a fost lichidat de pompierii militari  în 5 minute, fiind salvate bunuri materiale în valoare de aproximativ 6 milioane de euro. 

Un echipaj specializat de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa a fost solicitat prin apelul unic de urgenţă 112, să acţioneze ieri, la ora 19.43, pe raza municipiului, pe Bulevardul 22 Decembrie, nr. 1, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o hală de producţie, proprietate privată, aparţinând unei societăţi comerciale care are ca obiect de activitate - pregătirea fibrelor şi filarea în fire de lână pieptănată.

La sosirea pompierilor, arderea se manifesta mocnit şi cu degajare de fum dens la nivelul acoperişului halei pe o suprafaţă de aproximativ 2 metri pătraţi. Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, incendiul a izbucnit, probabil, după ce un muncitor, care executa o lucrare de izolaţie la nivelul acoperişului, nu a folosit corespunzător un dispozitiv de lipire cu gaze (cu flacără deschisă), în momentul în care efectua reparaţii, ceea ce a determinat aprinderea cartonului asfaltat şi a izolaţiei.

Fumul gros a creat un sentiment de panică în rândul salariaţilor ce se aflau în secţia respectivă, aceştia fiind evacuaţi urgent. Pompierii militari s-au deplasat la faţa locului cu o autospecială de capacitate mare (APCAT) şi au acţionat rapid pentru stingerea incendiului, acesta fiind lichidat în aproximativ 5 minute.

În incendiu au ars doi metri pătraţi de carton asfaltat de la nivelul acoperişului respectivei hale de producţie, înregistrându-se pagube materiale în valoare de aproximativ 30 de lei, echipajul profesionist de stingere reuşind să salveze bunuri materiale în valoare de aproximativ 6 milioane de euro.




Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite