FOTOGALERIE Incendiu devastator în cartierul Mircea-Vodă. O scânteie, posibila cauză a nenorocirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evitaţi astfel de situaţii!
Evitaţi astfel de situaţii!

Un incendiu devastator, izbucnit miercuri dimineaţă, în cartierul Mircea-Vodă, i-a pus pe jar pe pompieri. Flăcările uriaşe au mistuit o hală în care se aflau depozitate materiale combustibile, pagubele fiind estimate la 50.000 de lei. Vâlvătaia ar fi pornit din cauza unor scântei produse în urma folosirii necorespunzătoare a unui aparat electric de tăiat.

Echipajele de stingere au lichidat arderea după circa 2 ore  de luptă cu flăcările, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 500.000 de lei, pagubele fiind evaluate la aproximativ 50.000 de lei. Alarma s-a dat pe 25 aprilie, la ora 00.22, când militarii au fost solicitaţi să intervină în cartierul Mircea Vodă, pe strada Zefirului. La faţa locului, iadul pe pământ. Limbi uriaşe de foc se înălţau peste gospodăria lui Mihai T., iar fumul dens făcea imposibilă intervenţia.

Două ore şi jumătate s-au chinuit militarii să stingă vâlvătaia Foto: ISU Călăraşi

VEZI AICI IMAGINI DE LA INTERVENŢIA POMPIERILOR

Pagubă de 50.000 de lei

„Potrivit primelor cercetări, incendiul s-a produs probabil din cauza unor scântei mecanice pe fondul folosirii de către o persoană a unui aparat electric de tăiat fără respectarea normelor de folosire. Proprietarul ne-a spus că o cunoştinţă de a sa, în timp ce se afla în respectiva magazie, a tăiat cu un aparat electric o bară de aluminiu şi probabil astfel scânteile mecanice au intrat în contact cu materialele combustibile, iniţiindu-se arderea”, a declarat plt.maj. Ovidiu Tătăranu, purtător de cuvânt al ISU Călăraşi. În incendiu au ars: hala cu materiale combustibile, materiale plastice, cauciucuri, fibră de sticlă, materiale textile, 2 tone lemne de foc, utilaje electrice de tăiere şi aproximativ 4  metri cubi de scândură.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite