FOTO Locatarii blocului K6, evacuaţi. Un incendiu violent izbucnit la acoperiş a fost stins rapid de pompieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intervenţie dificilă Foto: ISU Călăraşi
Intervenţie dificilă Foto: ISU Călăraşi

Locatarii unei scări de bloc din cartierul Orizont au trecut prin clipe de groază, miercuri seară, în jurul orei 22.30, după ce acoperişul blocului a luat foc. Pompierii militari au evacuat aproximativ 30 de persoane pentru că exista pericolul ca flăcările să se extindă şi la apartamente. Focul a distrus şarpanta şi învelitoarea blocului pe o suprafaţă de aproximativ 40 de metri pătraţi, iar pompierii militari, alertaţi de

Locatarii blocului K6, situat pe strada Belşugului, spun că incendiul a izbucnit de la un cablu care a fost montat şi lăsat înfăşurat pe pomii din curtea interioară, o lucrare nefinalizată. Din acest motiv, ulterior s-a produs un scurtcircuit electric, în urma căruia focul s-a propagat la acoperişul blocului. "S-a lucrat pentru instalarea unui cablu, iar acesta a luat foc, cablul a fost lăsat în grădina blocului. Bine că nu s-a extins focul la apartamente. Sunt distrugeri, am înţeles că şarpanta şi învelitoarea acoperişului sunt distruse, am tras o spaimă grozavă când am simţit fum şi am văzut flăcările", a declarat unul dintre locatarii evacuaţi. pentru Mediafax.

simeon stalpnicul png

“Nu au fost răniţi şi persoane intoxicate cu fum, am evacuat locatarii de pe o scară a blocului în timpul intervenţiei. Din primele cercetări, se pare că a avut loc un scurtcircuit la un cablu defect şi neizolat corespunzător ", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi, plt. maj. Ovidiu Tătăranu. Din fericire, pagubele au fost minore, 4.000 de lei, pompierii reuşind să salveze bunuri în valoare de 300.000 de lei. Flcările care s-au manifestat violent la acoperiş au distrus lemnul din care era confecţionat acoperişul şi a deteriorat pereţii.

Focul a fost stins rapid
Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite