Weekend de foc pentru pompieri. 16 incendii de mirişte în judeţul Călăraşi !

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au reuşit să stingă flăcările care ameninţau şi alte zone Foto: Arhivă ISU
Pompierii au reuşit să stingă flăcările care ameninţau şi alte zone Foto: Arhivă ISU

Peste 30 de hectare de teren au fost mistuite de flăcări în ultimele trei zile, pompierii fiind solicitaţi să intervină pentru a stinge 16 incendii provocate de persoane necunoscute.

Toate subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au fost alertate pentru a lupta cu flăcările. Garda de Intervenţie Budeşti a stins patru arderi necontrolate în localităţile Budeşti şi Hotarele  unde a ars mirişte şi vegetaţie uscată pe o suprafaţă totală de două hectare. La Lehliu s-a intervenit pentru ale patru incendii la Răzvani, Valea Argovei, Ştefăneşti şi Săruleşti, unde flăcările au cuprins trei hectare.

La Dragalina, 22 de hectare incendiate

Detaşamentul Olteniţa a intervenit pentru stingerea a trei arderi necontrolate în localităţile Mitreni, Olteniţa şi Chirnogi, unde focul cuprinsese trei hectare de mirişte. Secţia Dragalina a fost alarmată să intervină pentru stingerea a trei arderi necontrolate  la Socoalele şi Drajna. Aici 22 de hectare de vegetaţie uscată fuseseră incendiate de o persoană necunoscută. Garda de Intervenţie Chiselet s-a mobilizat pentru stingerea flăcărilor ce cuprinseseră o suprafaţă de teren de aproximativ 5.000 de metri pătraţi. „Cea mai frecventă cauză de producere a incendiilor a constituit-o folosirea intenţionată de către persoane rămase neidentificate a focului pe terenuri pentru a le curăţa de vegetaţia uscată“, a declarat lt. Mihai Ionescu, purtător de cuvânt al ISU Călăraşi.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite