In memoriam: AurelianTănase, un jandarm devotat carierei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Căpitanul Aurelian Tănase a trecut în nefiinţă la doar 35 de ani. Pe 14 aprilie 2011, după o grea suferinţă, acesta a pierdut lupta cu viaţa. S-a născut la 18 martie 1976 în Călăraşi, iar între anii 1982-1990 a urmat cursurile Şcolii Generale nr. 2, după care şi-a continuat studiile la Liceul Industrial de Celuloză şi Hârtie.

Şi-a luat licenţa în anul 2000, terminând cursurile facultăţii de Drept, Universitatea Spiru Haret. În acelaşi an a intrat în sistemul militar, la Unitatea Militară 0310 Slatina. În luna octombrie 2000 a trecut la gradul de sublocotenent în rezervă.
La 15 iulie 2002 a fost încadrat cu gradul de sublocotenent la Jandarmeria Română, fiind repartizat la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călăraşi.

Respectat şi iubit de colegi, Aurelian Tănase a ocupat funcţia de comandant de pluton, până la 1 iulie 2003, şef de secţie ordine publică în localitatea Lehliu-Gară până la data de 1 mai 2005, apoi ofiţer specialist la compartimentul pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii până la 1 ianuarie 2010, când a fost numit purtător de cuvânt al instituţiei.

L-ar fi salvat un transplant

În anul 2009 a fost diagnosticat cu o boală gravă, ciroză hepatică, şi numai un transplant de ficat i-ar fi salvat viaţă. Tratamentele urmate nu l-au ajutat pentru că s-a stins chiar pe patul spitalului Matei Balş din Capitală. Tatăl unei fetiţe în vârstă de 8 ani, Andra Cătălina, locotenentul Aurelian Tănase era un familist convins, un jandarm

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite