FOTOGALERIE Pe urmele hoţilor de energie. Descinderi la Curcani şi Fundeni pentru depistarea branşărilor ilegale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de jandarmi şi echipe ale Enel au descins, la sfârşitul săptămânii trecute, în localităţile Curcani şi Fundeni pentru a-i prinde pe cei care fură curent. În urma controalelor au fost descoperite 14 persoane care sustrăgeau energie electrică prin diferite metode, evitând contorizarea.

„Potrivit notelor de constatare întocmite de reprezentanţii societăţii de distribuţie a energiei  electrice, persoanele în cauză sustrăgeau energie electrică prin folosirea unor instalaţii clandestine racordate direct la reţeaua electrică aflată în imediata apropiere a locuinţelor. Celor în cauză li s-au întocmit acte de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de sustragere de energie electrică şi folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 13/2007 a energiei electrice”, a precizat Mihai Dinu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Călăraşi.

Se modifică şi aparatele de înregistrare a consumului Foto: IJJ Călăraşi

VEZI AICI IMAGINI DE LA ACŢIUNILE JANDARMILOR

Controale şi la Dragalina

În urmă cu două săptămâni, oamenii legii au luat cu asalt comuna Dragalina, unde au fost identificate 8 persoane care fentau legea. Conform legii, „executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani”. De-a lungul timpului, intervenţii pentru prinderea celor care fentează legea au mai fost desfăşurate în comunele Gălbinaşi şi Săruleşti.















Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite