GALERIE FOTO Parada artiştilor de la „Hora mare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oraşul a răsunat în aseară de cântece, joc şi voie-bună. Până sâmbătă, Călăraşiul îmbracă straie de sărbătoare. Festivalul internaţional de folclor „Hora mare“ reuneşte ansambluri din şase ţări care vor încânta publicul cu costumele, dansurile şi cântecele de petrecere din Italia, Serbia, Turcia, Bulgaria, Polonia şi România.

Spectacolul se desfăşoară pe scena din parcul Dumbrava. Evenimentul a fost deschis, aseară, de o paradă a costumelor populare, pe străzile oraşului, la care au asistat sute de călărăşeni.

S-au cheltuit 80.000 de lei

Spectacolul, ajuns la XIX-a ediţie a avut un buget de 80.000 de lei, bani proveniţi de la Consiliul Judeţean Călăraşi. În anii trecuţi, festivalul s-a bucurat de un imens succes, având în vedere că este unul dintre puţinele evenimente care se organizează în oraşul de pe malul Borcei.„Cum am obişnuit călărăşenii, în fiecare an, în parcul Dumbrava, timp de trei zile vor avea parte de distracţie, muzică şi dans. Este un spectacol cu renume şi vor fi alături de noi participanţi din şase ţări“, a declarat Liviu Anghel, directorul Centrului Cultural Judeţean Călăraşi. Festivalul Internaţional „Hora Mare“ este un eveniment cultural prin care tinere talente din diferite ţări ne împărtăşesc tradiţiile lor, prin muzică şi dans.

   

image
image
image

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Trei ansambluri din România

Trei ansambluri din România vor încânta publicul călărăşean, până pe 6 august. Ansamblul „Bărăganul“,„Borcea“ şi „Făcăieni“. „Ansamblurile noastre au participat în fiecare an la acest festival de mare amploare. Ne bucurăm că putem găzdui şi în acest an un astfel de eveniment şi că le putem oferi călărăşenilor puţină distracţie şi relaxare“, a mai precizat Liviu Anghel.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite