Călăraşi: Ovidiu Petcu, handbalistul de aur de la CSS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Practică de 6 ani acest sport, reuşind să adune în  palmares peste 30 diplome, trofee şi medalii.

Când era clasa a IV-a a văzut mai mulţi băieţi mai mari decât el care jucau handbal. L-a fascinat meciul, iar în acel moment s-a decis să intre şi el în teren pentru a a deveni sportiv. „Eram un puşti, însă mi-am dat seama că pot şi eu să fac acest lucru. Le-am propus vecinilor mei să formăm o echipă şi aşa am început să jucăm handbal. Încetul cu încetul s-a născut o mare pasiune pentru acest sport“, ne-a spus Ovidiu.

Peste 30 de diplome

De şase ani, Ovidiu face parte din echipa de handbal a Clubului Sportiv Şcolar. A participat la multe competiţii, reuşind să obţină peste 30 de diplome. „Suntem o adevărată echipă şi toţi muncim din greu pentru a fi mereu primii, să demonstrăm că suntem cei mai buni. Mă înţeleg foarte bine cu colegii mei, iar acest lucru este esenţial pentru a putea avea performanşe“, a mai spus handbalistul.

În turneul final de la Sighişoara, desfăşurat în anul 2007, tânărul a obţinut locul cinci pe ţară, în anul 2009 la turneul semifinal de la Galaţi, a obţinut diplomă de participare, iar la turneul semifinal de la Timişoara a câştigat trofeul. „Nu există sport mai frumos ca handbalul în lume. La noi în ţară avem sportivi foarte buni pe această ramură care sunt recunoscuţi peste hotare“, a precizat Ovidiu.

O fire realistă

Tânărul  sportiv este o fire realistă, sociabilă şi consideră că în România nu prea sunt şanse pentru a se realiza, chiar dacă a avut parte de o bună pregătire în domeniul sportiv. „Nu ne dă prea mulţe şanse de afirmare din cauza resursele materiale reduse. Un campion în România câştigă de 3 ori mai puţin decât unul din America. Am auzit mulţi tineri care şi-ar dori o carieră de succes peste graniţe. Este păcat că se pierd astfel de talente “, a mai spus Ovidiu Petcu.

N-are timp liber

Deşi are mulţi prieteni, tânărul recunoaşte că nu prea are timp să se întâlnească cu ei din cauza orelor de curs şi antrenamente. „Îmi place să mă întâlnesc cu prietenii mei, dar nu am timp pentru că dimineaţa sunt la şcoală, iar seara merg la antrenamente. Nu prea mai am timp de plimbări, mai ales acum când examenele bat la uşă. Mă pregătesc şi pentru bacalaureat şi pentru admiterea la facultate“, ne-a mai spus Ovidiu.

Citiţi mai multe despre acest subiect în ediţia de azi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite