Cinci grupări de infractori, anihilate în ultimul an la Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci grupări infracţionale care acţionau pe raza judeţului Călăraşi au fost anihilate în ultimul an de poliţişti. Oamenii legii spun că mulţi dintre suspecţi au fost arestaţi şi în continuare au loc monitorizări pentru prevenirea faptelor care încalcă legea.

Potrivit unui comunicat al IPJ Călăraşi, în ultimul an, urmare a investigaţiilor desfăşurate de poliţişti, au fost destructurate mai multe grupuri infracţionale, membrii acestora, respectiv, persoanele suspecte, fiind cercetate în stare de reţinere/arestare. Astfel a fost anihilată gruparea condusă de I.S. din comuna Dor Mărunt, formată din 13 membri, dintre care 7 au fost arestaţi preventiv şi, ulterior, condamnaţi de instanţa de judecată pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat şi o infracţiune de tâlhărie.

Prejudiciul creat se ridică la aproximativ 60.000 lei. Şi grupul condus de T.R., din comuna Tămădău, a fost trimis după gratii. În sarcina celor 10 suspecţi au fost reţinute 15 infracţiuni de furt calificat, violare de domiciliu, profanare de morminte, distrugere şi o infracţiune de omor calificat.

Furturi şi evaziune

Grupul condus de U. V. şi V. M., din Călăraşi, alcătuit din 7 membri, dintre care 6 au fost arestaţi preventiv a comis 15 furturi din apartamente, cu o pagubă de 60.000 lei. 14 persoane, care acţionau la comandă lui Ţ.G., din comuna Gălbinaşi, au fost arestate preventiv pentru omor calificat. Pe lista grupărilor periculoase destructurate se regăseşte şi reţeaua pe care o coordona Dan Burducea, fostul şef al Poliţiei Călăraşi. Din cei 5 membri, trei au fost arestaţi preventiv pentru evaziune fiscală cu alcool.

Cu ochii pe cămătari

Nici cămătăria nu mai poate fi trecută cu vederea. Oamenii legii spun că au acţionat şi până în prezent pentru combaterea acestei practici ilicite şi au sancţionat faptele ilegale-şantaj sau acte de violenţă- având în vedere că legislaţia nu era bine pusă la punct. „Odată cu adoptarea Legii privind activitatea de cămătărie, la data de 18 octombrie a.c., în Camera Deputaţilor, poliţiştii călărăşeni vor acorda o atenţie deosebită persoanelor suspecte, predispuse a săvârşi acte de cămătărie sau alte infracţiuni derivate, respectiv, şantajul, infracţiuni cu violenţă, fiind pregătiţi pentru punerea în aplicare a noilor prevederi ale unui act normativ ce vine în sprijinul cetăţenilor“, se precizează în acelaşi comunicat.




Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite