Descinderi în 22 de imobile pentru capturarea unei grupări de hoţi. Infractorii au atacat şi la Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

La peste 300.000 de lei se ridică paguba creată de o grupare de hoţi care a dat spargeri în cinci judeţe, printre care şi Călăraşi. Infractorii erau profesionişti şi la furturi din maşini, prin metoda înţepării anvelopei.

Duminică dimineaţă, pentru captuarea a 20 de persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 31 de ani, poliţiştii de investigaţii criminale ai IPJ Ilfov au fost sprijiniţi de luptători SIIAS - IGPR şi jandarmi, beneficiind de suportul tehnic al Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi al ofiţerilor DGIPI. Descinderile au avut loc în 22 de imobile din judeţele Ilfov şi Ialomiţa pentru prinderea membrilor grupării.

Centura Capitalei, locul faptei

În timpul anchetei, oamenii legii au stabilit că furturile din autoturisme au fost săvârşite prin înţeparea anvelopei, în special pe Drumul Naţional Centura Bucureştiului, pe autostrada A1, dar şi pe alte drumuri naţionale, în zona trecerilor de pietoni şi a sensurilor giratorii. Maşinile vizate erau în priceipal autoutilitare care se îndreptau spre zona complexelor comerciale din Ilfov şi ai căror şoferi deţineau sume importante de bani pentru marfa pec are urma s-o cumpere.

Înţeparea cauciucului

Anchetatorii spun că suspecţii profitau de încetinirea autoturismelor atunci când trebuiau să cedeze trecerea sau, pur şi simplu, îi blocau în trafic prin interpunerea unui alt autoturism în faţa celui vizat. Înţepau unul din cauciucuri, iar când şoferul oprea pentru remedierea avariei, aceştia sustrăgeau cu rapiditate genţi, borsete, lăsate de victime la vedere, pe banchete“, precizează IGPR.

Furturi din locuinţe în cinci judeţe

În ceea ce priveşte furturile din locuinţe, gruparea în cauză a acţionat în ultimele şase luni atât în judeţul Ilfov, cât şi pe raza judeţelor Călăraşi, Prahova, Giurgiu, Dâmboviţa şi Argeş. Răufăcătorii pătrundeau în locuinţe prin forţarea geamului tip termopan, atunci când proprietarii nu erau acasă, sustrăgând, în special bani, bijuterii şi aparatură electronică. Din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că, în perioada iulie- decembrie, membrii celor două grupări au creat un prejudiciu ce depăşeşte 300.000 de lei.
 


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite