O comisie a Ministerului Sănătăţii vine, astăzi, la Călăraşi, să ancheteze decesul studentei gravide

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rudele femeii, sfâşiate de durere, spun că medicii nu şi-au dat interesul pentru sănătatea acesteia. Mai mult,  acestea reclamă că tinerei i-a dispărut copilul din abdomen. 

Astăzi, la Călăraşi va sosi o comisie a Ministerului Sănătăţii care va ancheta împrejurările în care tânăra şi-a pierdut viaţa pe patul spitalului, înainte de a naşte. Georgiana Constanţa Oprea(19 ani) a fost internată în spital zilele trecute pentru un travaliu fals în cea de-a 37 săptămână de sarcină. Pe biletul de externare, parafat şi semnat de dr.Popa Bogdan şi Laurian Ioniţa, medic şef de secţie Ginecologie, este menţionată o anemie care complică naşterea şi lăuzia.

În ultimele trei zile, spune familia pacientei, aceasta a fost la Călăraşi pentru a susţine mai multe examene la facultatea de Agronomie pe care o urma. „Luni dimineaţă s-a întors la Spitalul Judeţean Călăraşi, pregătită pentru naştere. La doar câteva ore, a murit subit. Era foarte bine când am ajuns la spital. Am vorbit în permanenţă cu ea“, ne-a spus mama fetei, Carmen Oprea.

Tensiunes a scăzut la 7

Managerul Spitalului Judeţean este de altă părere. Ne-a spus că tânăra a început să se simtă rău, marţi, în jurul orei 12.00. „A început să se simtă rău în jurul orei 12.00. S-a ţinut legătura în permanenţă cu un profesor doctor universitar de la spitalul Polizu şi când ni s-a spus să-i facem cezariană nu s-a mai putut pentru că fata a intrat în stop cardiac şi a decedat“, a declarat Victor Verinceanu, managerul spitalului. Acesta a mai declarat că tensiunea tinerei a scăzut până la 7 şi a atunci a intrat în stop cardiac. Acesta a mai adăugat faptul că nu s-a mai putut face nimic, deoarece starea era foarte gravă.

Acţiune în instanţă

Surse din cadrul Serviciului de Medicină Legală spun, neoficial, că tânăra a decedat din cauza unei complicaţii pulmonare. Cauza exactă  a morţii va fi stabilită după ce vor veni rezultatele analizelor de la Bucureşti. Tânăra, care urma să devină mamă în scurt timp, ar fi trebuit să se căsătorească în acest an. Viitorul său soţ, Mitică Păun(24 de ani) spune că nu va renunţa până când nu se va face dreptate.

„I s-a greşit medicaţia“

Familia femeii este decisă să-l acţioneze în judecată pe medicul Popa Bogdan, cel care a tratat-o pe gravidă săptămâna trecută când a fost internată.
 „Voi da în judecată Spitalul Judeţean Călăraşi şi pe medicul ginecolog Popa Bogdan Popa. Dacă Popa Bogadan scapă, îl omor cu mâna mea. Sunt sigur că i s-a greşit medicaţia. Au murit două suflete fără să dea nicio explicaţie. Acum îmi îngrop fata şi nepoata“, ne-a declarat tatăl fetei, Constantin Oprea.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite