Călăraşi: Familia gravidei moarte vrea să ceară deshumarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii Georgianei Oprea sunt hotărâţi să afle ce sa întâmplat cu copilul nenăscut. Ieri, o comisie a Ministerului Sănătăţii a făcut verificări la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi. În tot acest timp, tânăra era înmormântată de familie. 

Georgiana Constanţa Oprea (19 ani) a murit subit luni după-amiază, pe patul de spital, chiar înainte de operaţia de cezariană. Familia acuză medicii că nu au făcut tot ce se putea. Ieri, o comisie a Ministerului Sănătăţii a sosit pentru a face verificări la Spitalul Judeţean Călăraşi. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a realizat un raport complet al tragediei. „Am făcut un dosar în care am prezentat tot ce s-a întâmplat cu pacienta. Nu ştiu exact care va fi procedura de anchetă. Probabil se va sta de vorbă şi cu medicii de pe secţie care au tratat-o, dar şi cu conducerea spitalului“, a declarat medicul Corina Şebe, directorul DSP.

„Au fost luate toate datele pacientei, inclusiv internările anterioare, dar şi referinţe de la medicul său de familie Va mai dura ceva timp până când se va lua o decizie în acest caz“, a declarat dr. Victor Verinceanu, managerul spitalului. „Dacă vor fi descoperite nereguli, vom stabili măsurile pe care trebuie să le luăm de aici înainte pentru a evita ca astfel de tragedii să se repete. Noi ştim că am făcut tot ce a fost omeneşte posibil“, a spus dr. Laurian Ioniţă, purtătorul de cuvânt al spitalului.
Managerul spitalului, dr. Victor Verinceanu, crede că situaţia a fost gestionată cât s-a putut de bine şi că nu s-ar fi putut face mai mult pentru salvarea tinerei.

A murit subit

Georgiana Constanţa Oprea (19 ani) a fost internată în spital în perioada 15-17 iunie 2011 pentru un travaliu fals în cea de-a 37 săptămână de sarcină. Pe biletul de externare, parafat şi semnat de dr. Popa Bogdan, este menţionată o anemie care complică naşterea şi lăuzia. Medicii susţin că tânăra a cerut să fie externată la cerere, deşi familia infirmă acest lucru, pentru a susţine un examen la Facultatea de Agronomie pe care o urma. „Luni dimineaţă  s-a întors la Spitalul Judeţean Călăraşi, pregătită pentru naştere. La doar câteva ore, a murit subit. Era foarte bine când am ajuns la spital. Am vo

rbit în permanenţă cu ea“, a spus mama fetei, Carmen Oprea. Pe certificatul constatator al decesului apare, însă, un alt diagnostic – bronhopneumonie. „Manifestările au fost deosebit de violente. Într-un interval scurt au apărut probleme serioase la inimă, ficat, plămâni şi rinichi. Avea lichid peste tot“, a precizat Victor Verincenu, managerul spitalului.

Cer deshumarea

Unchiul fetei, Ionel Mănoiu, nu-şi explică de ce a murit nepoata sa. „Era sănătoasă, dar s-a prăpădit brusc. Asta nu putem să înţelegem. Aştepta cu mare bucurie să devină mamă. Era prima sarcină şi era foarte fericită“, a spus Mănoiu. Rudele tinerei nu vor renunţa în ruptul capului la aflarea adevărului. „Azi am înmormântat-o (n.r. - ieri), dar în zilele următoare vom merge la Poliţie pentru a da declaraţii. Ni s-a spus că singura variantă este să cerem deshumarea cadavrului pentru a afla ce s-a întâmplat cu copilul nenăscut“, a adăugat unchiul fetei.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite