Călăraşi: Tigruţele pleacă la alte grădini zoo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două din tigroaicele de 11 luni de la ZOO vor pleca la o grădină din Vâlcea, iar cea de-a treia la Piteşti. Cele trei feline care au ieşit de puţin timp în cuşti pentru a putea fi văzute de vizitatorii grădinii, vor pleca în curând la alte grădinii zoo din ţară. 

Chiar dacă nu ştiu cum să ragă, acestea par foarte fioroase atunci când se simt ameninţate şi sunt foarte curioase atunci când vizitatorii grădinii vorbesc cu ele. Cel mai mult le place să se joace şi să se bălăcească în apă. Pe perioada iernii cele trei tigroaice au crescut foarte mult, ajungând aproape cât un adult. Cele trei tigroaice au acum 11 luni.

Directorul gădinii zoologice, Cristian Tatavura, spune că cele trei vor mai putea fi admirate puţin timp, deoarece aşteaptă ca cei de la ZOO Vâlcea să vină să le ia. „Două din ele aşteptăm să le ia de la Vâlcea, şi încă una să vedem dacă o mai ia Piteştiul“, precizează directorul. 
Atât cei mari, cât şi cei mici sunt foarte încântaţi de cele trei tigruţe, care au devenit în scurt timp atracţia principală a grădinii zoologice. „S-au făcut mari. Anul trecut erau foarte micuţe, iar acum când le-am văzut din nou nu mi-a venit să cred că au crescut aşa de mult“, a spus entuziasmată Sabrina Moldoveanu (7 ani).

Foarte jucăuşe

Cele trei tigroaice adoră să se joace, în special seara şi dimineaţa, atunci când este mai răcoare. Acestea mânăncă o dată pe zi, în special carne de pui. „Le dăm zilnic şi vedem dacă mânâncă, le lăsăm, dacă nu, o luăm pentru a nu se strica şi încercăm mai târziu. Mânâncă bine, în jur de 1,5-2 kilograme de carne pe zi“, ne-a spus Cristian Tatavura, directorul Grădinii zoologice. „Mănâncă mai des decât adulţii care au nevoie de mai mult timp pentru a digera hrana, deoarece mănâncă mai multă carne şi oase. Au învăţat şi ele să sfâşie hrana singure“, mai spune inginerul.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite