A dat iama în unelte. Un tânăr, muncitor pe un şantier din Lehliu Gară, reţinut pentru furt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muncitor necalificat de un şantier din Lehliu Gară, un tânăr s-a gândit să-şi rotunjească veniturile prin furt. Şi cum la îndemână era numeroase unelte, a trecut la fapte. Ziua lucra cinstit, noaptea venea la furat.

În perioada decembrie 2011-martie 2012, Florian I., în vârstă de 28 de ani, a dus acasă mai multe unelte electrice printre care o maşină de găurit, un robot de încărcat baterii auto, o trusă de chei, două polizoare, un aparat de sudură, trei bormaşini, un rotopercutor şi o maşină de şlefuit. Când au fost demarate verificările la şantier, poliţiştii au primit o reclamaţie de acelaşi gen şi de la un localnic. Şi prin ograda acestuia trecuse muncitorul necalificat. „Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 90 %, urmând să fie restituit părţilor vătămate, iar suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului Lehliu Gară cu propunere de arestare preventivă”, a precizat inspector de poliţie Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.

Cum să vă feriţi de hoţi

Poliţiştii spun că astel de fapte pot fi prevenite cu minimum de efort. „Amplasarea unor garduri împrejmuitoare, în cazul şantierelor sau montarea unor sisteme antiefracţie, în cazul societăţilor comerciale, constituie un pas important în stoparea activităţii ilicite a celor certaţi cu legea. Nu neglijaţi instalarea sistemelor de iluminare, care au la bază senzori de mişcare – cu siguranţă veţi descuraja infractorii.  Este foarte important ca accesul în interiorul societăţilor comerciale şi al şantierelor să fie limitat şi controlat. De asemenea, materialele şi uneltele trebuie să fie depozitate în locuri la care să aibă acces un număr cât mai mic de persoane”, spun poliţiştii.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite