FOTOGALERIE Brănşări ilegale la Dragalina. Jandarmii şi echipele Enel, pe urmele hoţilor de energie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscută ca una dintre localităţile cu probleme din judeţ, comuna Dragalina a fost luată, vineri, cu asalt, de forţe de jandarmi şi echipe ale Enel pentru prinderea celor care fentează legea. Acţiunea a vizat descoperirea celor care fură energie electrică.

 „În urma controalelor efectuate au fost identificate 8 persoane care sustrăgeau energie electrică prin diferite metode, evitând contorizarea. Potrivit notelor de constatare întocmite de reprezentanţii societăţii de distribuţie a energiei  electrice, persoanele în cauză sustrăgeau energie electrică prin folosirea unor instalaţii clandestine racordate direct la reţeaua electrică aflată în imediata apropiere a locuinţelor”, a declarat Mihai Dinu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Călăraşi.

Cercetaţi de procurori

Cei prinşi pe picior greşit s-au ales cu dosare penale pentru infracţiuni de sustragere de energie electrică şi folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 13/2007 a energiei electrice. Toţi vor fi cercetaţi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Călăraşi. Conform legii, „executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani”. De-a lungul timpului, intervenţii pentru prinderea celor care fentează legea au mai fost desfăşurate în comunele Curcani, Gălbinaşi şi Săruleşti.

Orice intervenţie la Săruleşti impune mobilizare impresionantă de forţe Foto: Arhivă Adevărul

VEZI AICI IMAGINI DE LA INTERVENŢII

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite