Călăraşi: Vacanţă inedită în bungalow la Rasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensiunile vor fi construite pe o suprafaţă de două hectare pe malul lacului Gălăţui. Cu o investiţie de aproximativ un milion de euro, cea mai mare comună din sud-estul României, va deveni, cu siguranţă, o atracţie turistică.

Pentru încurajarea activităţilor agro-turistice, au fost aprobate şapte proiecte de dezvoltare. De asemenea, vor fi înfiinţate două pensiuni turistice în satele Rasa şi Grădiştea, bungalow-uri la Rasa şi se are în vedere şi finalizarea complexului turistic „Mitreni Lac“.

Pe malul lacului

Primarul comunei Grădiştea, Alecsandru Boboc, spune că îşi doreşte să realizeze un complex turistic şi are la dispoziţie o suprafaţă de două hectare de teren, la Rasa, situate chiar pe malul lacului Gălăţui. 

„Ne-am gândit să profităm de faptul că există posibilitatea de accesare a fondurilor europene prin Programul Operaţional de Pescuit şi să dezvoltăm comuna. Avem ce să arătăm şi dorim să creştem şi interesul oamenilor să vină să locuiască aici“, a spus Alecsandru Boboc, primarul comunei Grădiştea.

Reţete vechi şi muzică bună

Acesta spune că acest complex turistic va avea două pensiuni şi bungalow-uri pe malul lacului. „ În zonă se va construi şi un restaurant cu specific bio, unde se va servi mâncare tradiţională. De exemplu: ghişman (o plăcintă cu brânză şi lapte de vacă) specifică zonei. Vrem să servim mâncăruri tradiţionale vechi despre care mulţi nici nu au auzit, iar ansamblul focloric al comunei să-i delecteze cu dansuri şi muzică pentru o vacanţă de neuitat“, a spus Boboc. 

Pensiuni vânătoreşti

„La kilometrul 388, pe Dunăre, vom avea o pensiune cu specific de vânătoare şi pescuit“, a adăugat primarul comunei.  Foarte multe persoane s-au arătat interesate să „scape“ de agitaţia oraşului şi să vină la ţară. Dat fiind că localitatea este situată la 15 kilometri de oraş, aceasta este foarte accesibilă. Fiecare proiect are finanţare europeană de 200.000 de euro şi tot atât din surse proprii“, a mai spus Boboc. Şi în comuna Frăsinet, satul Dăneşti,vor fi construite trei pensiuni agro-turistice.

Un sfert din drumuri, modernizate

Până în prezent, cu bani europeni au fost modernizaţi şi reabilitaţi şi 225 de kilometri de drumuri din judeţul nostru. „O problemă pe care am întâlnit-o a fost cea a cadastrului imobiliar şi a stabilirii proprietăţilor. Credem că toate drumurile ar trebui să aibă cadastrul făcut, de aceea, în bugetul pe 2011 am inclus şi cadastrul pentru comuna Curcani, Fundulea“, a declarat Dan Ştefan, director executiv, Direcţia Integrare Europeană, Dezvoltare Regională, Relaţii Externe din cadrul Consiliului Judeţean.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite