Medicii veterinari, cu ochii pe focarul de rabie de la Fundulea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinii fără stăpân, purtătorii virusului turbării
Câinii fără stăpân, purtătorii virusului turbării

Direcţia Sanitara Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor(DSVSA) Călăraşi este în alertă! Confirmarea focarului de rabie în localitatea Fundulea, pe 27 octombrie, a determinat autorităţile să ia măsuri.

Direcţia de Sănătate Publică şi Prefectura au fost informate şi li s-a cerut sprijinul pentru prevenirea extinderii bolii contagioase. Toţii câinii din localitate vor fi vaccinaţi, iar cei fără stăpân vor fi prinşi şi ucişi. Pentru următoarele 60 de zile, medicii veterinari vor urmări evoluţia fiecărui animal, iar stăpânii de patrupede sunt sfătuiţi să limiteze circulaţia câinilor şi pisicilor.

Peste 16.500 de patrupede, vaccinate

DSVSA Călăraţi a demarat campania de vaccinare antirabică la câini şi pisici în tot judeâul, implicit în localitatea Fundulea. Pentru ca operațiunea de imunizare să se desfășoare fără probleme, proprietarii sunt obligați să permită medicilor veterinari accesul în gospodării pentru a vaccina antirabic animalele deţinute. Până la această dată au fost vaccinate 16.574 de patrupede din gospodării particulare.

Citeşte şi: Avertizare de la DSP Călăraşi: focar de rabie la Fundulea!

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite