FOTOGALERIE Un amărăştean a ajuns patron fără să vrea la SC PRODINDPEST SRL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Tudorache la cârciuma din cartier
Ioan Tudorache la cârciuma din cartier

Pensionarul, în vârstă de 63 de ani, a fost păcălit să semneze nişte hârtii care l-au făcut stăpân peste o fabrică falimentară. Ştirea a fost publicată, iniţial, în cotidianul Observator de Călăraşi.

Bărbatul povesteşte că în urmă cu o lună şi jumătate a fost acostat de o femeie pe stradă care l-a anunţat că va primi o locuinţă de la Primărie. „N-am ştiut ce semnez, pentru că nu ştiu nici să scriu, nici să citesc. Am aflat acum câteva zile că sunt patronul unei fabrici de peşte, înglodate în datorii care se ridică la 750.000 de euro. Eu am crezut că-mi dă casă, aşa cum mi-a promis“, povesteşte pensionarul.

Sărac lipit pământului

Bolnav de TBC, fără familie, Ioan Tudorache este sărac lipit pământului. Peste noapte însă, s-a trezit în lumina reflectoarelor. „Eu n-am de unde să dau banii aştia, să mă ajute cineva să scap de această nenorocire“, se plânge bărbatul în timp ce savurează o ţuică la o cârciumă din cartierul 2 Moldoveni. „Aici îşi face veacul de vreo doi ani. Mai trece timpul şi pentru el. Stă şi se uită la televizor şi din când în când mai bea câte un păhărel de tărie“, spune Lili, barmaniţa.

„Ţuţurigă“, aşa cum îl ştie tot cartierul, locuieşte într-o cămăruţă modestă într-un cămin de nefamilişti. Mizerie, câini vagabonzi,  şi şobolani. Acesta este peisajul care te întâmpină la intrarea în bloc. „Stau aici de mai mult timp pentru că nu am casă. Nu am curent şi nici căldură. Nici nu ştiu dacă mai trec peste iarna care vine. Am o pensie de 350 de lei pe caz de boală. Acum mă apucă şi râsul când lumea îmi zice că sunt patron“, a precizat bărbatul.

Virgil Diaconu la fabrica de peşte
Ioan Tudorache
Virgil Diaconu le zâmbea călărăşenilor de pe panouri uriaşe

Vezi aici mai multe poze de la fabrica de peşte

Investiţie cu fonduri SAPARD

Construită după normele şi Uniunii Europene, fabrica al cărei proprietar a devenit amărăşteanul Ioan Tudorache se ocupa cu prelucrarea şi ambalarea peşteleui şi produselor din peşte. A fost dată în folosinţă în 1996. Cu 300.000 de euro, fonduri SAPARD, investitorii au reuşit să pună pe picioare o afacere care părea de succes. Virgil Diaconu, membru marcant al PSD şi care a fost propus pentru a candida la Primăria oraşului, şi asociatul său, Ifrim Pascu, director la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului învârteau o afacere de milioane de euro. „Am început afacerea din pasiune pentru pescuit, iar în timp am ajuns unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţă“, spunea Diaconu.

Afacere de succes

Într-un cartier mărginaş al Călăraşiului, Măgureni, a funcţionat până de curând fabricuţa, SC PRODINPEST SRL, care prelucra peştele importat din Argentina, Canada, SUA, Spania, Norvegia, Estonia, Polonia, Letonia, Grecia şi Vietnam. În urmă cu câteva luni, într-un interviu acordat cotidianului Adevărul de Seară Călăraşi, Virgil Diaconu nu dădea semne că afacerea este pe marginea prăpastiei. „Chiar dacă vânzările au scăzut la mai puţin de jumătate faţă de 2010, când a fost un an criminal din punct de vedere al încasărilor, nu ne-am descurajat“, adăuga Diaconu. Acum, de când a izbucnit scandalul, Diaconu este de negăsit. Nu mai răspunde la niciun telefon.

Citiţi mai multe amănunte în cotidianul „Adevărul“, ediţia de Muntenia !

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite