Călăraşi: De Paşte, finii merg cu plocon la naşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gospodinele pregătesc un coş cu bunătăţi pentru a-l duce părinţilor spirituali. În funcţie de „pretenţiile“ naşilor, cadourilor pentru sărbătoarea Învierii Domnului pot fi tradiţionale şi mai puţin costisitoare sau speciale.

Tradiţia spune ca de Paşti, finii să meargă acasă la naşi, părinţii lor spirituali, pentru a petrece împreună şi a ciocni ouă încondeiate.  Aceştia pot aduce naşilor un coş umplut cu bunătăţi din care nu trebuie să lipsească o găină, o sticlă de vin, tortul, cozonacul şi ouăle roşii. În aceste vremuri când timpul liber este foarte limitat, gospodinele moderne se pot aproviziona chiar de la magazin cu cele necesare.

Cozonacii se găsesc din belşug la majoritatea cofetăriilor, brutăriilor şi patiseriilor, dar şi de la supermarket şi au preţuri pentru toate buzunarele, cuprinse între 10 şi 50 de lei, în funcţie de conţinut şi de calitate. La cofetăria Adnana un cozonac cu stafide, rahat şi nuci costă 11 lei. Cozonacul Ardelenesc de la Cofetăria Karina costă 50 de lei şi are o greutate de un kilogram şi jumătate. O sticlă de vin roşu sau alb costă 7,49 de lei. Finii s-au pregătit deja şi şi-au cumpărat cele necesare.  „Voi merge şi eu la naşi, împreună cu familia. Vom duce produse tradiţionale pentru masa de Paşte: tort, cozonac, pui şi o sticlă cu vin şi cadouri pentru cei mici“, spune Mădălina Matei, asistent medical. 

Sugestii de cadouri

Pentru că marea majoritate a finilor optează şi pentru mici cadouri, aceştia pot lua pentru copii iepuraşi de ciocolată care se găsesc la supermarket-uri la preţuri accesibile. Un iepuraş de ciocolată la Penny Market are preţuri între 1,59 lei şi 10,99- oul uriaş cu caramele. Cei mici cu siguranţă vor fi încântaţi de cadou.  Tot la supermarket puteţi cumpăra un cozonac de 750 de grame cu ciocolată la 23,49 de lei. Un cadou pentru naşă poate fi şi un pachet de praline la 8,99 de lei. O sticlă de whisky Johnnie Walker costă 45,99 de lei.

Oferte

La Minimax Discount puteţi cumpăra un coşuleţ de Paşte împletit ce conţine un iepuraş şi şase ouă de ciocolată cu 9,99 lei, acadele în formă de iepuraş la 5,19 lei sau figurine iepuraşi de ciocolată la 0,99 lei. Tot aici puteţi achiziţiona şi cognac Alexandrion Corrido la 9,99 lei sticla de 750 de ml. Un cozonac Boromir la 450 de grame poate fi achiziţionat cu 8,99 lei. Pentru gospodinele mai neîndemânatice şi care nu vor să achiziţioneze un tort pot cumpăra un blat de tort cu 6,49 de lei. O cutie de cremă de ciocolată Finetti de 400 de grame costă 6,99 lei. O cutie de praline I love Milka costă 7,49 lei, iar un ou de ciocolată Kinder cu surprize costă 2,69 lei.   

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite