Licenţiat cu 10, picat cu 5 la Titularizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cosmin Florescu(24 de ani), din Călăraşi, absolventul de nota 10 al Facultăţii de Litere, secţia română-engleză, a picat titularizarea cu nota 5,85.

Nici el nu-şi poate explica paradoxul, însă ştie sigur că este foarte dezamăgit şi se gândeşte serios dacă îşi duce mai departe visul de o ajunge la catedră. „ Un lucru este cert: nu pot să spun că am fost cel mai bun, însă sunt foarte convins că nu aceasta este adevărata mea valoare. Am şansa să profesez ca şi suplinitor. Timp de un an ar trebui să mă pregătesc şi mai bine pentru a demonstra că nu aşa stau lucrurile. Sincer, sunt abătut, nu ştiu ce voi face“,  a spus tânărul.

Cosmin Florescu a susţinut examen pentru un post de limba engleză în învăţământ. În ordinea notelor de la examenul de titularizare, susţint pe 13 iulie 2011, Cosmin a fost al cincilea. „Cea mai mare notă a fost 8.10, iar cea de-a doua, 7.25. Nu-mi dau seama ce s-a întâmplat şi cum s-a realizat corectarea lucrărilor. Eu am un mare semn de întrebare. Consider că am avut o lucrare de nota 7. Rezultatul m-a uimit, a fost incredibil!“, a precizat Cosmin Florescu.

A depus contestaţie

Imediat după afişarea rezultatelor, tânărul a depus o contestaţie pentru reevaluarea lucrării sale. Şe aşteaptă însă acum la ce-i mai rău. „Există şi posibilitatea ca nota să scadă după recorectare, nu, neapărat, să crească. Dacă se va întâmpla acest lucru, mă declar învins de sistemul din învăţământ“, a spus, dezamăgit, tânărul. Deşi, foşti colegi de Facultate de-ai săi l-au încurajat pentru a merge mai departe, Cosmin Florescu spune că nu ar mai continua.

„Câţiva foşti colegi mi-au spus că am obţinut notă mare la primul meu examen de titularizare şi că ar trebui să fiu mulţumit. Eu nu sunt de acord cu această variantă“, a spus tânărul. Chiar dacă şi-a asigurat, cu această notă, un post de suplinitor, Cosmin Florescu spune că nu-i convine. „Una este să iei titularizarea şi să ai postul asigurat şi alta, să n-ai catedră“, a adăugat tânărul.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite