Călăraşi: Hoţii de energie electrică, prinşi de jandarmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi a avut loc o acţiune a jandarmilor alături de muncitorii ENEL, pentru descoperirea celor care sunt branşaţi ilegal la energia electrică.

Jandamii împreună cu reprezentanţi ai ENEL au executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii furturilor de energie electrică. Acţiunea s-a desfăşurat pe raza localităţilor Curcani şi Fundeni, fiind depistate 8 persoane care sustrăgeau energie electrică prin diferite metode, evitând contorizarea.

Potrivit notelor de constatare întocmite de reprezentanţii societăţii de distribuţie a energiei electrice, persoanele în cauză nu aveau încheiate contracte de furnizare şi nici aparate de măsură a energiei electrice. Instalaţiile artizanale au fost sigilate şi ridicate de către reprezentanţii societăţii de distribuţie a energiei electrice.

Celor în cauză li s-au întocmit actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de sustragere de energie electrică şi folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 13/2007 a energiei electrice.
Lucrările penale vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa pentru continuarea cercetărilor.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite