Călăraşi: Alexandra Goian, pe scenă alături de Horia Moculescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la vârsta de şapte ani a început să practice dansuri moderne, după care s-a înscris la Şcoala de Muzică şi Canto. Încă din copilărie a fost îndrumată de către bunica sa care a văzut că are voce şi aptitudini artistice. Ana Ceparu este cea care a sfătuit-o să ia lecţii de muzică şi să danseze.

„Bunica mea m-a sprijinit şi m-a îndrumat. A fost întotdeauna alături de mine în fiecare moment important din viaţa mea. Îi mulţumesc pentru că a făcut şi face în continuare parte din viaţa mea“, ne-a spus adolescenta zâmbind.

Şcoala de Muzică şi Canto

Pentru că îi place foarte mult să cânte şi se regăseşte în muzică, Alexandra este înscrisă la Şcoala de Muzică şi Canto. „Îmi place foarte mult să cânt şi mă regăsesc în melodiile pe care le interpretez. Sunt ultimul an la Şcoala de Muzică şi Canto unde studiez pianul cu doamna profesoară Diana Vieru căreia îi mulţumesc că este alături de mine şi mă susţine. Este o femeie extraordinară, la fel ca şi Doina Buzatu care predă teorie muzicală “, a precizat Alexandra Goian.

Până în prezent, tânăra a participat la cinci emisiuni ale lui Horia Moculescu şi la festivalul „Flori de Mai“, unde a câştigat de două ori locul I. În acest an s-a calificat la preselecţia zonală Mamaia Copiilor, iar la concursul de muzică între licee, Alexandra a interpretat melodia „Primul cer“ cu care a cucerit publicul, dar şi juriul. La Techirghiol a obţinut trofeul pentru interpretare, iar la vârsta de 10 ani a fost declarată Miss Slobozia şi Căciulata.

Menţiune la Chişinău

Alexandra nu este pasionată doar de muzică, ci şi de studiu. Îi place foarte mult să înveţe şi să participe la toate concursurile şi olimpiadele. Din clasa a V-a şi până în clasa a VIII-a a reuşit să obţină 30 de diplome la limba şi literatura română, dar şi la alte materii. „Bazele limbii şi literaturii române mi au fost construite alături de Maria Culea, un profesor extrodinar, care a reuşit să mă înveţe şi să-mi arate cât de importantă este şcoala şi cât de frumoasă este limba română“, ne-a mai spus Alexandra.

În clasa a IX-a a participat la Olimpiada Internaţională de română „Grigore Vieru“, de la Chişinău, unde a obţinut menţiune. „Sub îndrumarea doamnei profesoare Maria Decuclescu am particpat la olimpioada de la Chişinău. A fost o experienţă de neuitat unde ami-am făcut noi prieteni“, a spus fata.

Citiţi mai multe amănunte despre acest subiect în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite