Adriana Nedelcu, eleva cu cea mai mare notă la Bac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adriana este printre puţinele tinere care a reuşit să obţină o medie foarte mare la examenul de bacalaureat, anul acesta, 9,86, şi a fost pe locul doi, la liceul „Neagoe Basarab“ din Olteniţa, la examenul de bacalaureat, după Oana Creţu, eleva care a luat media 10.

Proaspăta absolventă de liceu vrea să studieze limba rusă şi poloneză, şi să îşi croiască o carieră în jurnalism.
Adriana Nedelcu este proaspătă absolventă de liceu. Aceasta a obţinut la examenul de bacalaureat una din cele mai bune medii- 9,86. În ultimul an de liceu, media general a fost de 9,41. „În clasele a IX-a şi a X-a nu am «tocit» foarte mult, deşi media nu scădea niciodată sub 9. În ultimii doi ani de liceu, am studiat mai mult, în special pentru admiterea la facultate“, spune Adriana.

„Materiile preferate ale mele sunt: limba română, istoria şi geografia. Chiar dacă am învăţat la toate materiile, pentru a avea note mari, acestea sunt cele la care am învăţat pur şi simplu din plăcere“, adaugă ea.

Vrea să înveţe rusa

În această perioadă, tânăra se pregăteşte pentru admiterea la facultate, şi vrea să îşi depună dosare de înscriere la limbi străine, comunicare şi jurnalism. „Îmi place foarte mult limba rusă. Mi-aş dori să învăţ această limbă şi poloneza, deoarece sunt mai căutate“, apreciază aceasta. „Îmi place limba rusă şi mi se pare uşoară. În plus, mi-aş dori să studiez o limbă care să nu fie prea uzuală, iar rusa şi poloneza sunt căutate“, mai spune adolescenta.

Olimpiade şi concursuri

Chiar dacă în anii de liceu nu a mai participat la concursuri şi olimpiade, deoarece considera că are mai multe materii de studiat, aceasta regret faptul că nu s-a implicat mai mult în activităţile extraşcolare.  „În şcoala general, am participat la numeroase olimpiade şi concursuri la română şi istorie, unde am şi obţinut premii importante. Îmi pare rău că în liceu nu m-am mai implicat în astfel de activităţi. Aveam destul de multe materii şi am considerat că nu prea îmi mai rămâne suficient timp să mă pregătesc în plus pentru activităţile extraşcolare“, spune eleva.

Practică în America

Adriana îşi doreşte foarte mult să urmeze cursurile Facultăţii de litere. I-ar plăcea să studieze comunicare şi limbi străine. „Am început să îmi depun dosarul pentru facultate. Încă mai oscilez. Mi-ar plăcea să studiez limbi străine, şi mi-aş dori să fac masteratul în comunicare sau journalism“, spune tânăra. „Vreau să învăţ bine, pentru ca să pot pleca în Statele Unite, prin programul pentru studenţi «Work & Travel»“, zâmbeşte fata.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite