Călăraşi: GALERIE FOTO Oana Eliza Creţu, din Olteniţa, cea mai deşteaptă elevă din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oana Eliza Creţu(18 ani) din Olteniţa este singura elevă din judeţ care a reuşit performanţa de a obţine 10 pe line la examenul de bacalaureat. Adolescenta a studiat la Colegiul Neagoe Basarab şi este olimpică încă din clasa a IV-a. „Suntem în febra emoţiilor pentru admiterea la Facultatea de Medicină.

Sperăm să depăşim şi acest examen, ar fi o adevărată fericire pentru noi toţi, dar mai ales pentru Onuţa“, a spus Viorica Creţu, mama tinerei, profesor de limba şi literatura română la acelaşi liceu unde a învăţat şi fiica sa. Oana Eliza este câştigătoarea mai multor premii naţionale şi internaţionale la olimpiada de limba română, fizică, biologie, matematică şi chimie.

image
image
image

CLICK AICI pentru Galerie Foto

I-a plăcut să studieze

Tânăra spune că nu i se pare nimic ieşit din comun că a luat numai note de 10, deoarece era foarte bine pregătită. „Mi-a plăcut dintotdeauna să studiez şi nu m-am axat pe o singură materie. Am abordat strategii care să-mi permită să am şi timp liber şi să pot să fiu şi prima la şcoală“, a spus tânăra. Emoţionată pentru că a reuşit să obţină un rezultat remarcabil la bacalaureat, Oana Eliza mai are un „hop“ de trecut. „Admiterea la Facultatea de Medicină este foarte importantă pentru mine. Vreau să am confirmarea că pot să depăşesc şi această limită, deşi concurenţa este acerbă“, a precizat tânăra.

Şi în Călăraşi, elevii premianţi au reuşit să obţină note mari la examenul de bacalaureat. Este vorba depsre Georgiana Druncea-9.90, Gabriel Ionescu-9.80, Cristina Vâlcu- 9.60 şi Simona Vasile- 9.13, toţi de la Colegiul Naţional Barbu Ştirbei.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite