Călăraşi: Adrian Toma visează să fie în echipa Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi doreşte să devină programator IT, este atras de limba şi literatura române încă din clasele primare când a descoperit frumuseţea acestei materii.

Deşi se declară atras de limba română, Adrian recunoaşte că şi-ar dori o carieră în domeniul informaticii. „Atracţia pentru materia de bază pe care o studiem la şcoală a fost transmisă de către Maria Culea, profesor de limba română. Datorită dânsei am reuşit să descoperim misterele limbrii române. Printr-o manieră pedagogică deosebită ştie să ne îndrume să obţinem rezultate remarcabile la olimpiadele şi concursurile la care participăm“, ne-a spus Adrian Toma.

,,Muguri de lumină“

Elev în clasa a-VII-a, Adrian face parte din cercul de creaţie ,,Muguri de lumină“şi este mândru de acest lucru. Alături de colegii săi a descoperit minunata lume a literelor, a cuvintelor şi a basmelor. „Prin  acest cerce ne-au fost deschise porţile creaţiei literare. Am fost îndrumaţi şi ne-am dezvoltat vocabularul, exprimându-ne opiniile în legătură cu diverse teme: „1 Decembrie“, „Mihai Eminescu“, „Ziua Internaţională a Mării Negre “, ne-a povestit adolescentul.

Ecologie şi alte concursuri

Din clasa a V-a, Adrian a participat la diverse acţiuni ecologice: colectarea de maculatură şi doze de aluminiu. Adolescentul spune că este atras de proiectele de ecologie şi este mândru că şcoala în care învaţă a participat la campania naţională „Eco-şcoala“. Un an mai târziu, în urma şedinţei de evaluare, copiii au fost anunţaţi că au au obţinut steagul verde. „ Acesta este un premiu simbolic înmânat şcolii noastre care demonstrează că am fost capabili să respectăm standardele campaniei. A fost o mare bucurie pentru toată lumea şi o recunoaştere a eforturilor noastre. Suntem mândri că am reuşit să ne impunem“, a mai spus Adrian.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite