Călăraşi: Marius Neagu, DJ-ul care a mixat pentru 2.000 de oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când a văzut pentru prima dată un pick-up şi câteva discuri, tânărul nu şi-a închipuit că întreaga existenţă îi va fi marcată de muzică. Din copilărie s-a simţit atras de lumea artistică, deşi părinţii săi sunt contabili. Spune că şi-a cultivat singur această pasiune, documentându-se zeci, chiar sute de ore pentru a fi la curent cu toate noutăţile din lumea muzicală.

„ Sigur că acest efort nu se vede atunci când ai un program muzical de doar 2 ore. Important este să fiu eu împăcat cu propria persoană că mi-am făcut datoria ca la carte“, a spus Marius Neagu. Copilăria i-a fost marcată exclusiv de artişti şi formaţii celebre. 

A avut o pasiune pentru colecţionarea discurilor pe care, înainte de 1989, le procura prin diverse relaţii. „Încet, încet am început să pun muzică de toate genurile la petreceri: latino, hip-hop, R&B. Încă nu eram hotărât ce vreau să fac. În 1998 am deschis în oraş un studio de producţie audio şi înregistrări şi m-am implicat într-o trupă, „Subdifuziunea română“, alături de care am participat la mai multe evenimente artisitice din oraş“, ne-a povestit Marius Neagu.
Contract în Cipru

Din 2001 au început să „curgă“ contractele. Nu a fost nimic spectaculos pentru că Marius spune că nu se poate trăi din muzică. „Fac acest lucru dintr-o mare pasiune şi chiar dacă, de multe ori, nu am fost plătit(din păcate, există şi oameni care nu se ţin de cuvânt la Călăraşi), mi-am onorat obligaţiile. Poate că şi acesta a fost unul dintre motivele care m-au determinat să caut altceva mai bun în străinătate. Am obţinut un contract în Cipru, în staţiunea Protaras şi abia aştept să cunosc oamenii de acolo“, a mai spus Marius.

În Piaţa Odeon din Munchen

Una dintre cele mai interesante experienţe ale tânărului, realizatorul unui emisiuni muzicale la un post de radio local, a fost perioada în care a lucrat în Germania. Spune că l-a impresionat bunul-simţ al oamenilor din Munchen şi faptul că nimeni nu se uită în „ograda“ altuia.

Citiţi mai multe amănunte despre acest subiect în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite