Cea mai mare companie de profile metalice din lume doreşte să se implice în costruirea podului peste Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul judeţului, Emil Muşat, la discuţii cu directorul general Martifer Călăraşi, Miguel Borges
Prefectul judeţului, Emil Muşat, la discuţii cu directorul general Martifer Călăraşi, Miguel Borges

Una dintre cele mai mari fabrici de profile metalice de dimensiuni mari din lume, Martifer Construcţii Călăraşi, doreşte să se implice în construirea podului peste Dunăre, Directorul general al companiei, Miguel Borges s-a întâlnit cu prefectul judeţului Călăraşi, Emil Muşat, iar discuţii s-a luat în calcul inclusiv subiectului privind construirea unui port industrial în Călăraşi.

„Prefectul judeţului Călăraşi a asigurat compania de întreg sprijinul în limitele competenţei sale, exprimându-şi intenţia de a discuta cu autorităţile publice locale posibilitatea stabilirii unor facilităţi economice sau fiscale pentru agenţii economici locali, având în vedere şi contextul actual în care economia mondială este traversată de criză”, a anunţat Prefectura Călăraşi. De asemenea, conducerea Martifer a precizat că va discuta despre construirea podului dintre Călăraşi şi Silistra şi cu primarul oraşului, Nicolae Dragu.

Investiţie de 750 milioane de euro

La începutul lunii martie 2012, aleşii oraşului au căzut de acord şi au votat hotărârea de Consiliu Local privind acordul de principiu pentru construirea podului. Aşadar, cu puţin noroc, oamenii se pot bucura peste câţiva ani de podul de la Dunăre. Valoarea estimată a investiţiei se ridică la 750.000.000 de euro şi va fi suportată integral din fonduri private. Se vor crea peste 4.600 locuri de muncă în timpul construcţiei sale şi 2.500 de locuri de muncă la final, când se va da în exploatare. Podul va fi ridicat în dreptul localităţilor Călăraşi şi Ostrov din judeţul Constanţa şi a terminalului de containere, la kilometrul 374+500/375+500. Proiectul a dat naştere la controverse, deoarece firma care ar trebui să construiască podul nu are decât un singur angajat şi a fost înfiinţată în urmă cu doi ani.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite