Ofensivă. Autorităţile locale dau încă 70.000 de lei pentru stârpirea cohortelor de ţânţari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dezinsecţia continuă Foto: arhivă Adevărul
Dezinsecţia continuă Foto: arhivă Adevărul

Roiurile de ţânţari care atacă nestingherit oamenii la orice oră din zi şi din noapte nu pot fi stârpite cu doar 70.000 de lei. Primarul Călăraşiului, Daniel-Ştefan Drăgulin, a declanşat ofensiva împotriva nesuferitelor insecte. Printr-o rectificare bugerată, municipalitatea va mai acorda încă 70.000 de lei în acest an pentru anihilarea ţânţarilor care i-au exasperat pe cetăţeni.

Edilul-şef a declarat că se impunea această măsură, având în vedere că insectele sunt mult mai numeroase decât în anii precedenţi. Primăria Municipiului Călăraşi a pus la punct un nou plan de bătaie în ceea ce priveşte dezinsecţia. În întreg oraşul vor avea loc în acest zile încă patru operaţiuni de omorâre a insectelor, toate la nivelul solului. Deşi la începutul anului, Primăria a alocat 70.000 de lei pentru această acţiune, suma a fost insuficientă, motiv pentru care s-a decis dublarea ei. Ţânţarii se înmulţesc necontrolat în zone unde vegetaţia este haotică şi în subsolurile blocurilor neîntreţinute. Parcurile şi malurile Borcei au devenit locuri prielnice pentru aceştia.

Pericolul din iarbă

Direcţia de Sănătate Publică a avertizat populaţia asupra riscurilor pe care le prezintă înţepăturile insectelor, cea mai periculoasă fiind infecţia cu virusul West Nile. Singurele măsuri de prevenire sunt cele de combatere a populaţiilor de ţânţari: salubrizare şi dezinsecţie, dar şi de prevenire a expunerii la înţepături: site la ferestre, dezinsectizante în locuinţe, vestimentaţie corespunzătoare şi aplicarea de crème pe piele la deplasarea în zone cu densitate crescută a insectelor“, a declarat Camelia Truică, medic epidemiolog.

49,37 lei, un litru de substanţă

În 2010, Primăria a achiziţionat 2.400 de litri de substanţă anti-insecte, plătind 118.448 lei. Fiecare litru în parte a costat 49,37 lei, cel mai mic preţ existent pe piaţă. Dezinsecţia a început din timpm în luna mai, lucru care nu s-a mai respectat în 2011. Calendarul operaţiunilor a fost dat peste cap din cauza contestaţiilor la licitaţia pentru adjudecarea firmei care să se ocupe de stârpitea ţânţarilor.

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite