Primăria Călăraşi are 10 zile la dispoziţie să cureţe digul de la Măgureni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe Plaja Tineretului şi Cartierul Măgureni există deşeuri  şi resturi provenite din materiale de construcţii care afectează zona dig-mal. Prefectura a înfiinţat o comisie de verificare a malurilor râurilor, şi a dispus ca Primăria să facă curăţenie în 10 zile pe plaja Tineretului şi la dig.

Pe 11 martie, Prefectul Emil Muşat a emis un ordin pentru înfiinţarea unei comisii care să verifice dacă râurile dn judeţ şi fluviul Dunărea au depozite de reziduri care pot afecta cursul apelor în perioadele cu debit mărit.

În perioada 28 martie 2011-5 aprilie 2011, comisia a mers şi a verificat malurile râurilor şi a constatat următoarele: în zona podului de traversare a râului Dâmboviţa, pe DN4, pe malurile răului existau deşeuri, care însă nu puneau în pericol regimul de curgere al apei. Aceasta s-a deplasat şi la râul Argeş, între localităţile Budeşti şi Crivăţ, unde erau depozitate foarte multe deşeuri menajere şi alte materiale provenite din construcţii.

Tot pe râul Argeş, între Şoldanu şi Radovanu, Mitreni şi Clăteşti, dar şi la confluenţa acestuia cu fluviul Dunărea, în perimetrul administrat de Romsilva, s-au găsit deşeuri.  Pe braţul Borcea, în dreptul  municipiului Călăraşi, în zona Plaja Tineretului şi Cartierul Măgureni există deşeuri  şi resturi provenite din materiale de construcţii care afectează zona dig-mal.

Comisia a dat termen administraţiilor locale Budeşti, Crivăţ, Şoldanu, Radovanu şi Mitreni pentru a igieniza zona în şapte zile, iar Consiliului Local Budeşti, i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională de 3.000 de lei. Primăria Călăraşi are termen de 10 zile să cureţe zonele afectate de deşeuri.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite