Moartea suspectă a unui fost comisar de la Garda Finaciară. Vezi aici despre cine e vorba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriel Victor Miu,  fost comisar la Garda Financiară Călăraşi, a murit, sâmbătă după-amiază, în propria maşină, a anunţat Voces Campi. Bărbatul, în vârstă de 44 de ani, ajunsese acasă, în faţa blocului, însă i s-a făcut rău şi nu a mai apucat să coboare din maşină. Se pare că el a fost răpus de un infarct.

Miu a fost descoperit în maşina, parcată în zona Parcului Florilor, de un prieten, angajat la Inspectoratul Teritorial de Muncă. „S-a dus spre maşină să-i vorbească, însă şi-a dat seama că s-a întâmplat ceva. Atunci a sunt de urgenţă la 112 pentru a chema ajutoare“, spun apropiaţii fostului comisar la Garda Financiară. Aceleaşi surse susţin că bărbatul a murit pe loc. Până la elucidarea misterului morţii, IPJ Calăraşi a deschis un dosar de moarte suspectă. „Am solicitat Serviciului de Medicină Legală efectuarea necropsiei şi acum aşteptăm rezultatele care vor stabili cauza decesului“, a precizat Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.

Doi copii

Gabriel Victor Miu avea acasă doi fii: Eugen(12 ani) şi Cosmin(18 ani). De mezinul familiei se ocupa îndeaproape, după ce copilului i-a fost descoperit talentul pentru dans. Pentru a deveni cel mai bun, familia Miu a făcut eforturi şi l-a înscris pe băiat la şcoala de la dans a celebrului coregraf Mihai Petre. Băiatul se antrena de cinci ori pe săptămână la Bucureşti pentru a putea fi cel mai bun, iar tatăl său era cel care îl ducea cu maşina şi îl aştepta până când termina antrenamentele.

Scandalul din 2010

Victor Miu este unul dintre comisarii care anul trecut, pe 12 august, au avut probleme cu legea. Miu şi Manuel Florea, unul dintre colegii săi, au fost arestaţi de Tribunalul Bucureşti pentru 29 de zile, după ce au fost denunţaţi că i-au cerut bani unui comerciant din comuna Curcani. Bărbatul avea nereguli la magazinul pe care îl patrona, însă în schimbul a 2.000 lei cei doi comisari i-au promis că „închid“ ochii. În urma investigaţiilor efectuate de procurori s-a stabilit că Miu şi Florea au mers în control la o societate comercială din comuna Curcani, unde au descoperit o serie de ilegalităţi.

29 de zile în arest

Pentru a nu-l amenda pe patron că vinde băuturi alcoolice fără timbre şi că nu emite bonuri fiscal pentru mărfurile comercializate, cei doi comisari au pretins 2.000 de lei, sumă din care au primit 1.500 de lei. Deşi le-a oferit mai multe sume de bani, patronul i-a denunţat. Pe 12 august 2010, în baza probatoriul administrat de Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti, judecătorii au decis emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru 29 de zile.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite