Elena Chiriacescu, dascălul de Oscar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apare ADS
Apare ADS

Predă la şcoala "Mihai Viteazul", iar rezultatele remarcabile obţinute au situat-o în galeria celor mai buni învăţători din oraş. Deşi se mândreşte cu o carieră la catedră de 38 de ani, Elena Chiriacescu spune că nu a obosit.

În fiecare zi vine la serviciu cu aceeaşi bucurie şi cu motivaţia că trebuie să facă şi mai mult. „Dacă nu încerci să te autodepăşeşti, rişti să te plafonezi. Mereu trebuie să cauţi informaţii noi şi să-l formezi pe copii astfel încât să fie pregătiţi pentru provocările care îi aştepată în toţi anii petrecuţi la şcoală“, a spus învăţătoarea. Dragostea pentru această meserie s-a născut în copilărie şi nu a renunţat pentru nimic în lume la visul său.„Locuiam la ţară şi din clasa a V-a am venit în oraş pentru a urma gimnaziul. M-am desprins foarte greu de părinţi şi de locurile natale. Eram un copil când am plecat de acasă. Cred că m-am maturizat mai devreme decât trebuia. Am luat totul în serios şi  acest lucru mi-a fost de folos“, povesteşte Elena Chiriacescu.

Şefă de promoţie

În ultimii doi ani de liceu a învăţat la Slobozia şi a pus atât de mare preţ pe pregătirea sa încât a terminat şcoala cu cea mai mare medie. „Deşi am fost şefă de promoţie, am absolvit cu media 9.62, repartiţia am primit-o într-un sat pus pe lista desfiinţării, Libertatea. Experinţa a fost una de neuitat, deşi am întâmpinat multe greutăţi. Am uitat însă neajunsurile pentru că satisfacţiile au fost imense. De fiecare dată m-a impresionat candoarea şi spontaneitatea copiilor“, a spus dascălul. A rămas şi a predate la ţară timp de 13 ani, iar în anul 1986 a venit la şcoala Mihai Viteazul din oraş.

Citiţi mai multe amănunte în săptămânalul ADS Călăraşi ce apare mâine!

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite