GALERIE FOTO Noaptea magică în care visul s-a împlinit: primul dar pentru Karina de la Moş Nicolae

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Karina-Ioana l-a aşteptat nerăbdătoare pe Moşul cel darnic Foto: Arhivă personală
Karina-Ioana l-a aşteptat nerăbdătoare pe Moşul cel darnic Foto: Arhivă personală

Pentru prima dată în viaţă, Karina-Ioana, în vârstă de 2 ani şi 3 luni, a stat cu sufletul la gură în aşteptarea Moşului darnic şi bun. Deşi este încă mică, fetiţa ştie sigur ce vrea să găsească în ghetuţe.

„Păpuşa Maria din reclamă. Am fost cuminte. Mami mi-a spus că intră noaptea în casă şi lasă cadoul“, povesteşte micuţa. Părinţii Karinei s-au pregătit cum se cuvine pentru această sărbătoare. Nu aveau cum să rateze momentul, mai ales că fetiţa lor deja a aflat că este luna cadourilor. „I-am explicat că trebuie să fie ascultătoare, dacă vrea să primească ce-şi doreşte. Este foarte atentă la televizor, iar posturile de desene animate o încântă peste măsură. Acolo a descoperit-o pe Maria“, spune Cristina, mama Karinei. Mai mult decât atât, micuţa a înţeles că va primi păpuşa de sărbători, iar până la momentul fericit ţopăie prin casă de bucurie. Păpuşa Maria a trecut din raftul magazinului în sacul lui Moş Nicolae, după ce mama fetiţei a plătit 140 de lei pentru a-i îndeplini visul Karinei.

Lumea jucăriilor

VEZI AICI FOTOGRAFII CU JUCĂRII

Tracy, păpuşa care merge, 82 de lei

La magazinele din Călăraşi, vânzările nu i-au mulţumit pe comercianţi. Dacă în alţi ani, oamenii se îngrămădeau să cumpere daruri, în aceste zile vânzările abia au fost pe linia de plutire. „Se caută jucării cât mai ieftine, dar să fie de calitate. Nu prea găseşti aşa ceva. Dai un ban în plus şi cumperi ceva drăguţ“, spune vânzătoarea unui magazin din centrul oraşului.  Jucăriile de sărbători care înfăţişează reni, oameni de zăpadă, păpuşi, arlechini şi pe Moş Crăciun au preţuri care pornesc de la 3 lei pe magnet şi ajung până la 82 de lei, Tracy, păpuşa care merge. Pentru un Moş Crăciun care cântă şi dansează, părinţii trebuie să scoată din buzunar 71 de lei,  iar un om de zăpadă şi un ren ajung la 40 de lei. Arlechinul, păpuşa din porţelan costă 57 de lei, iar decorurile pentru sărbători pornesc de la 15 lei şi ajung la 35 de lei.

În bazar, marfă ieftină

Pentru cei cu mai puţină dare de mână, dar care doresc să le facă surprize micuţilor, tarabele din bazar sunt cea mai bună alegere. Marfa nu este întotdeauna de calitate, dar are preţuri accesibile. Păpuşile se vând începând cu 5 lei şi se opresc la 50 de lei, cele care ştiu să cânte. Pentru băieşi, maşinile sunt la mare căutare şi tobele, cu preţuri care osciliează între 10 şi 50 de lei. „Nu am vândut în ultimele două zile aproape nimic, semn că oamenii nu-şi mai permit micile bucurii. Credem că aşa va fi până la sfârşitul lunii“, spun comercianţii din bazarul de la Orizont.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite