Descoperă talentul copilului tău: oferte de petrecere a timpului liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii, implicaţi în activităţi creative
Copiii, implicaţi în activităţi creative

Unul dintre cele mai cunoscute centre călărăşene de activităţi extracurriculare, Palatul Copiilor are oferte atrăgătoare pentru toţi copiii care doresc să-şi petreacă timpul în afara şcolii.

În fiecare an, o parte dintre copiii călărăşeni aleg să-şi petrecă timpul liber într-un mod util, dar şi plăcut. Sute de elevi calcă pragul Palatului Copiilor pentru a se înscrie la unul dintre cercurile preferate.
La mare căutare, anul acesta sunt: dansul modern sportiv şi carturile. Oferta Palatului Copiilor mai cuprinde şi cercuri de matematică aplicată în tehnică de Calcul, electronică, muzică instrumental-vocală, pictură, modelism, fotbal, cultură şi civilizaţie românească, dansuri populare, sculptură-modelaj, tenis de masă, pictură/desen şi atelierul fanteziei. „Momentan au mai rămas neocupate în jur de 20-30 de locuri, la nivel general”, a declarat Elena Mihăilescu, director la Palatul Copiilor Călăraşi.

Medaliaţi la fiecare concurs naţional

Activităţile pe care copiii le-au defăşurat în cadrul cercurilor au dat şi rezultate. În ficare an, la fiecare concurs la care au participat, elevii călărăşeni au cules roadele muncii lor. La Festivalul internaţional de Dans Modern Sportiv, „Prietenia”, aceştia s-au întors acasă cu două premii întâi, iar la Concursul Naţional de Matematică, care s-a desfăşurat în două etape, au obţinut două locul întâi, un loc doi şi şase locuri trei. Nici la carturi, elevii nu şi-au dezamăgit profesorii, obţinând în ambele sezoane de desfăşurare, în luna ianuarie şi mai, două locuri întâi şi patru locuri doi.  La Concursul Naţional de la Constanţa, elevii au adus acasă două premii  întâi, două premii doi, două premii trei şi două menţiuni.
Cercurile tematice vin în sprijinul şcolii, dezvoltă abilităţile şi caracterul copiilor. „Atragem din ce în ce mai mulţi elevi, în fiecare an, şi ne bucurăm că părinţii şi profesorii îi îndrumă pentru a-şi petrece timpul liber într-un mod plăcut” a mai declarat Elena Mihăilescu. Numărul total al elevilor înscrişi la toate cercurile în acest an şcolar este de 1.092.

Cursurile sunt gratuite

Pentru a vă înscrie copilul la Palat trebuie să vă grabiţi, deoarece înscrierile au început 12 septembrie, iar locurile sunt limitate. „Mai sunt în jur de două-trei locuri libere la fiecare cerc”, a spus Elena Mihăilescu. Cursurile sunt gratuite, iar copilul se poate bucura de o aici de o atmosferă prietenoasă.
 
Programul este flexibil

Fie că vorbim de dans modern sau de cercul de pictură, copilul poate să mergă la Palat după terminarea programului şcolar. În funcţie de orarul acestuia, toate întâlnirile se desfăşoară după amiază până la orele 18.00, fiecare şedinţă durând în jur de două ore. Programul de funcţionareeste de luni până sâmbătă, între orele 8.00 şi 18.00.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite