Aşii culturismului, în formă maxină pentru naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai buni sportivi din oraş se pregătesc pentru campionatul naţional de seniori. Emilia Pantea, Ştefan Boscornea, Ciprian Solzaru şi Dragoş Corbu se  antrenează zilnic pentru a fi în formă maximă.

Culturiştii călărăşeni se pregătesc intens pentru Campionatul Naţional de Seniori 2011 la culturism, culturism classic şi bodyfitness, care va avea loc în perioada 16-17 septembrie la Bistriţa.
Emilia Pantea, multiplă campioană naţională, balcanică, a participat la Campionatul European de bodyfitness, iar anul acesta, a devenit campioană naţională la master, categoria de vârstă peste 35 de ani.
Ciprian Solzaru este un sportiv care a fost campion naţional de culturism la juniori, în 2007. În 2009 a fost vicecampion naţional la juniori, iar în 2010, vicecampion naţional la seniori.

Pe culmile performanţei

Ştefan Boscornea a fost, în 2008,  campion naţional la bodybuilding clasic. În 2007 a fost vicecampion naţional la culturism clasic. În 2009 s-a clasat al patrulea la campionatul naţional.
În 2007 a intrat în concurs şi a reuşit să se claseze pe locul al doilea, fiind declarat vicecampion naţional. Un an mai târziu, a ocupat prima poziţie la un concurs de acelaşi gen, luând tiltul de campion naţional. În 2009 s-a clasat pe locul V la concursul internaţional de culturism, desfăşurat în Serbia, intrând în finală alături de alţi 5 concurenţi. „ Cred că succesul ţine, în primul rând, de tine ca om. Dacă nu eşti convins şi nu-ţi place tot ce faci, nu ajungi pe culmile performanţei. Este foarte important ce se întâmplă în interior, în corp. Capacităţile psihice sunt înaintea celor fizice. Cunoaşterea psihologiei te ajută foarte mult să-şi depăşeşti condiţia şi să evoluezi“, a precizat Ştefan Boscornea.

Antramente şi regim

Pentru a fi în formă, tinerii fac pregătiri intense pentru a fi în cea mai bună formă şi a lua cele mai multe medalii. Au început déjà de o lună antrenamentele, timp în care ţin o dietă strictă, bazată în special pe un consum mai mare de proteine şi cât mai puţini carbohidraţi. „Sportivii vor face antrenament normal câte două-trei ore pe zi, iar de 3-4 ori pe săptămână vor avea antrenament cardio în care aleargă la bandă sau la stadion“, a spus Nelu Başfalion, preşedintele CS Fortus, la care sunt legitimaţi sportivii.

Program special

Cu o săptămână înaintea competiţiei, culturiştii ţin un program special de descărcare-încărcare cu carbohidraţi. În primele trei zile a acestei săptămâni dinaintea concursului se consumă foarte multă proteine, fără carbohidraţi, iar mâncarea mai sărată decât de obicei. Consumul de apă trebui să fie de 5-6 litri pe zi. În ultimele zile dinaintea concursului se consumă foarte mulţi carbohidraţi, proteine şi se reduce consumul de apă aproape de tot.    
Sportivii călărăşeni sunt încrezători în propriile forţe şi speră să aducă oraşului numeroase medalii. „Obiectivul nostru la Campionatul Naţional este să venim acasă cu una sau două medalii de aur“, a mai spus Nelu Başfalion.

Două medalii de aur

La campionatele naţionale de culturism, culturism clasic, fitness şi bodyfitness copii, junior şi masters, care au avut loc în iunie, la Slobozia, Emilia Pantea  a obţinut locul I la  bodyfitness masters. Costică Deacu s-a clasat pe locul I şi este campion naţional la culturism clasic masters. Aurel Ţeperig este vicecampion naţional la categoria 80 kg juniorii mari. Ştefan Voicheci s-a clasat pe locul al treilea, categoria 75 kilograme juniorii mari.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite