Călăraşi: Omorul din Livadă, răzbunat după cinci ani. Vezi aici ce pedepse au dat judecătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 11 iunie 2006 o nuntă de spoitori s-au transformat într-un adevărat război. Încăierarea clanurilor Zăbălaru şi Minerilor, la care au participat sute de persoane, s-a soldat cu înjunghierea mortală a lui Constantin Petrică.  După cercetări anevoioase, presărate cu zeci de recursuri şi apeluri, cei care au creat un adevărat război, în cartierul Livada şi 2 Moldoveni, în care multe persoane au fost victime, iar Cons

Judecătorii au dat sentinţe grele pentru agresori: Nicolae Dumitrache(40 de ani), zis „Budrigan“, a primit pedeapsa cea mai mare, 16 ani de închisoare. Laurenţiu-Georgian Lefter(30 de ani), zis „Laur Moldoveanu“, Aurel Niţă (40), zis „Zăbălaru“, Aurel Iulian Baloi (30 de ani), zis „Ică“, Borlan Cristian Dospin (36 de ani), zis „Felix“ şi Petrişor Lupu (28 de ani), zis „Petruş“, au primit câte 15 ani de închisoare.

Valentin Ionel Niţă(21 de ani), zis „Vali Zăbălaru“ şi Ionuţ Ştefan Dobre (21 de ani), zis „Piticu“ au primit câte şapte ani de închisoare. Încă şase persoane implicate în scandal au primit pedepse un închisoarea de patru sau trei ani.

Daune de 8.000 de lei

De la cei care i-au omorât tatăl, cei trei copii ai defunctului Petre Constantin vor primi 8.000 de lei daune morale şi câte 100 de lei lunar, fiecare, de la data producerii infracţiunii şi până la vârsta majoratului fiecăruia. De asemenea, rudele mortului vor primi 25.000 de lei, reprezentând daune morale şi materiale.

Răfuiala dintre clanuri 

Pe 11 iunie 2006, în jurul orei 20.00-20.30, Ionuţ Ştefan Dobre, se afla în cartierul „2 Moldoveni“, în zona „Rond“, unde avea loc o nuntă de spoitori când a fost agresat de câteva persoane din „neamul Minerilor“. Acesta l-a chemat în ajutor pe Aurel Iulian Baloi, unchiul său, spunându-i că este bătut de spoitori. Aurelian Iulian Baloi a venit cu alţi prieteni şi, înarmaţi cu bâte şi arme albe, au distrus nunta spoitorilor. După ce petrecerea a fost spartă, spoitorii s-a adunat în cartierul „Livadă“ şi au hotărât să nu se lase „călcaţi în picioare“ de „clanul lui Zăbălaru“. Drept urmare, au mers în cartierul 2 Moldoveni pentru a-şi face dreptate.

De la bal la... Morgă

La scurt timp şi-au făcut apariţia în zonă şi poliţiştii, spoitorii retrăgându-se în cartierul „Livadă“. Membrii clanului „Zăbălaru“ s-au regrupat şi au mers în „Livadă“, hotărâţi să se răzbune. Aici îi aşteptau grupul „Minerilor“ care după ce s-au încăierat, au reuşit să îi alunge de pe „teritoriul“ lor. În final, Constantin Petrică, aflat în stare de ebrietate, s-a apropiat de clanul advers, dar a fost atacat şi a sfârşit prin a fi înjunghiat. A decedat între şinele de cale ferată.

Cercetări anevoioase

Din acel moment, cercetările ân acest dosar au decurs din ce în ce mai greu, deoarece erau implicaţi foarte mulţi martori. Au fost efectuate zeci de audieri, însă mulţi dintrei ei erau plecaţi în străinătate ori şi-au schimbat domiciliul sau numele. „Au existat situaţii în care mai multe persoane nu doreau să depună declaraţii ca martori, fie prin frica de părţile implicate în scandal, fie prin faptul că nu se doreşţe aflarea adevărului de către autorităţi, atâta vreme cât inculpaţii arestaţi au fost puşi în libertate“, a notat procurorul Purcărea în rechizitoriul efectuat în cadrul anchetei morţii lui Petre Constantin.

În acest dosar au fost implicate 16 persoane, 4 din acestea ca fiind inculpate şi celelalte 12, învinuite. De asemenea, la scandalurile ce au avut loc atât în cartierul „Livadă“, cât şi în cel din „2 Moldoveni“ au mai participat şi alte persoane.

Încăierare cu săbii şi pistoale

Scandalagiii care au pus pe jar cartierul 2 Moldoveni, pe 16 aprilie 2011 când a avut loc o încăierare cu săbii şi pistoale au primit mandate de arestare pentru 29 de zile, la 30 aprilie 2011. Aceştia au fost cercetaţi pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii publice. Opt persoane au fost arestate în urma acestui scandal, printre care şi Zăbălaru şi Budrigan.

Scandalul a izbucnit pe fondul neînţelegerilor referitoare la dosarul de omor în care erau implicaţi 5 din cei 10 tineri care s-au bătut cu bâte şi au tras patru focuri de armă. Aflaţi în postura de a ajunge la închisoare pentru crima de acum cinci ani, interlopii au început în faţa instanţei să îşi schimbe declaraţiile, acuzându-se reciproc. În acest conflict au fost implicate numeroase persoane, poliţiştii aducând la audieri peste 50 de martori.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite