Călăraşi: Copil de jandarm, dispărut la scăldat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Achim (12 ani) din Măgureni s-a rugat o oră de mama lui, sâmbătă după-amiază, să-l lase cu mătușa și prietenul ei la scăldat în apa brațului Borcea. Acum este căutat cu plasele de pescuit de localnici, dar şi de scafandrii profesionişti sosiţi de la Bucureşti.

Prietenul mătușei, cel care l-a scăpat de două ori din mâini când încerca să-l salveze a fost dus la Psihiatrie în stare de șoc.Sâmbătă după-amiază, Cristian Achim (12 ani) s-a rugat de mama sa timp de o oră să îl lase la scăldat cu mătuşa sa şi cu prietenul acesteia. „ Mama lui nu a vrut să-l lase la scăldat. Era un băiat foarte cuminte şi ascultător. Niciodată nu pleca fără să anunţe. El s-a rugat de ea cam o oră să-l lase să plece şi până la urmă acesta l-a lăsat. Acesta a fost destinul lui“, ne-a spus o vecină a familiei, Liliana. Cristian este singurul copil la părinţi.

Înghiţit de apă

În jurul orei 16.45, unchiul băiatului a sunat la 112 să anunţe că nepotul său s-a înecat. „Am fost anunţaţi că un copil de 12 din cartierul Măgureni  s-a înecat. A fost trimisă o echipă de la ISU şi un echipaj SMURD“, ne-a declarat Mihai Ionescu, purtător de cuvânt al Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţe. Băiatul a intrat în apă să se joace şi a fost luat de curenţi.

L-a scăpat de două ori

„Prietenul mătuşei a încercat să-l salveze, dar nu a putut. De două ori l-a apucat de mâini, dar l-a scăpat. Acesta a fost dus la spital pentru că era în stare de şoc şi suferea şi cu inima. Ştim că azi-noapte a fost dus la psihiatrie“, ne-a spus unul dintre localnici. Dana, mătuşa băiatului a început să ţipe şi atunci mai mulţi băieţi care au auzit-o au sărit în apă să găsească copilul. „La un interval de zece minute, nişte băieţi au sărit în apă, dar nu l-au găsit pe Cristian. Nu pot să cred nici acum că s-a întâmplat aşa ceva. Era un copil extraordinar“, ne-a spus Liliana, o vecină.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite