Călăraşi: UPDATE FOTO Un copil din Măgureni, dispărut în apele Borcei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un puşti în vârstă de 12 ani din cartierul Măgureni este căutat în acest moment în apele braţului Borcea, după ce unchiul său a alertat autorităţile că s-ar fi înecat.

image

ORA 10.18. O echipă de scafandri se află în cartierul Măgureni, în căutarea copilului. „Echipa de scafandri din Bucureşti este venită de aseară. În acest moment, scafandrii împreună cu un echipaj de la ISU caută trupul neîsufleţit al copilului“, ne-a declarat Mihai Ionescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

image
image

ORA 21.00. De mai bine de 4 ore, zeci de localnici din cartierul Măgureni, alături de specialiştii de la ISU caută corpul neînsufleţit al lui Cristian Achim, dar fără niciun  un rezultat. Părinţii copilului, disperaţi că l-au pierdut, sunt pe malul apei. Aproximativ 70 de persoane au venit la faţa locului şi au asistat la căutări. Mama băiatului încă mai speră într-o minune şi aşteaptă să-şi vadă fiul nevătămat. Căutările vor fi întrerupte odată cu lăsare serii şi vor fi reluate mâine dimineaţă, când este posibil să fie adusă o echipă de scafandri de la Bucureşti. Pe apă, localnicii au pus 10 pâini cu lumânări înfipte pentru că, potrivit credinţei populare, acolo unde se va învârti una dintre ele înseamnă că se află trupul copilului.

image
image

N-a mai ieşit din apă

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Mihai Ionescu, la faţa locului au ajuns două echipaje. „Avem o echipă de la SMURD şi una cu o barcă de salvare. Încă nu ştim sigur dacă este vorba despre un înec. Unchiul copilului a sunat la 112 şi a anunţat că minorul în vârstă de 12 ani a intrat în apă şi nu a mai ieşit. Îl căutăm în zona gropii de gunoi de la marginea cartierului“, ne-a declarat Mihai Ionescu.

image

Singur la părinţi

Minorul se numeşte Cristian Achim şi este singur la părinţi. Tatăl său, Viorel, este conducător auto în cadrul Jandarmeriei, iar astăzi, şi el, şi soţia sa se aflau la serviciu. Rudele copilului spun că acesta dispăruse de acasă de mai multe ore şi, în urmă cu puţin timp, au fost anunţate de prietenii lui Cristian că aceasta a fost înghiţit de ape. „Copiii ar fi încercat să-l tragă din apă, însă curentul a fost puternic şi nu a putut fi ajutat “, susţin rudele.

Citiţi mai multe amănunte despre acest subiect în ediţia de mâine a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite