Călăraşi: Copilul înghiţit de apele Borcei la scăldat era cel mai bun jucător de baseball

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Achim, copilul care a sfârşit tragic fiind înghiţit de apele Borcei la scăldat, era unul dintre cei mai buni sportivi ai oraşului. Adolescentul era căpitanul echipei de juniori a Clubului Şcolar Sportiv(CSS) Călăraşi şi era membru al lotului naţional.

Cristian practica baseball de la vârsta de 10 ani. A participat în Campionatele Naționale de baseball ale României în anii 2010 și 2011, iar ultima competiție la care a luat parte s-a desfăşurat în perioada 10-12 iunie 2011 la Botoşani.
„Era cel mai bun lansator din echipa noastră, poate chiar cel mai bun din țară, la vârsta lui. În ultimul joc în care el a fost căpitan, practic a învins aproape singur echipa adversă, conducând echipa C.S.S. Calarasi spre o victorie incontestabilă și promovând-o pe primul loc al campionatului“, ne-a declarat Marius Tătaru, directorul CSS. Cristian a intrat în teren în peste 20 de jocuri oficiale.

Pleca la campionatul european

„În perioada 25 iunie - 04 iulie 2011, Cristian trebuia să participe cu echipa națională de baseball a României la Campionatul European, categoria juniori III, în localitatea Brest din Belarus. A fost selecționat în primavara acestui an în echipa națională împreună cu alți 2 colegi de echipă. Își dorea să ajungă un baseball-ist complet și să joace în străinatate“, a mai spus Tătatu.

Sâmbăta fatidică

Cristian, singurul copil al soţilor Achim va fi înmormântat astăzi. Colegii de la Club vor fi alături de el pe ultimul drum. Băiatul şi-a pierdut viaţa, sămbătă, 18 iunie 2011, la scăldat în Borcea, iar trupul său a fost căutat de scafandri timp de trei zile. În urmă cu două seri, cadavrul a ieşit singur la suprafaţă, exact în locul unde fusese dat dispărut.


Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite