Începe competiţia "Prietenii pompierilor". Elevi din judeţul Călăraşi, aliniaţi la start

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii vor susţine probele pe stadion Foto: ISU Călăraşi
Copiii vor susţine probele pe stadion Foto: ISU Călăraşi

Concursul „Prietenii pompierilor”-ediţia 2012 începe, joi, 7 iunie, la ora 8.00, la stadionul municipal din Călăraşi. Zeci de copii din tot judeţul se vor întrece la competiţia ce are ca tematică situaţiile de urgenţă.

Adolescenţii trebuie să treacă prin 3 probe: o probă teoretică şi două practice: „Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole” . La proba teoretică, participanţii trebuie să rezolve un test tip grilă(chestionar), care cuprinde 10 întrebări, fiecare dintre ele având câte trei rezolvări enumerate, dintre care una reală şi două eronate. Prima probă practică, „Pista de îndemânare peste obstacole” constă în parcurgerea a 4 tronsoane cu obstacole, activitate ce are menirea de a testa abilităţile de intervenţie ale celor 9 concurenţi care formează echipa.

„Ştafeta de 400 de metri cu obstacole”

Cea de-a doua probă, „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole” se desfăşoară  pe două culoare. Concurenţii fiecărui echipaj trebuie, ca de fiecare dată, fie să treacă un obstacol, fie să alerge o lungime de tronson. La această etapă vor participa unităţi de învăţământ, (şcoli generale - gimnaziu) din întreg judeţul. Competiţia este organizată de către Inspectoratul Şcolar judeţean cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi, cât şi cu sprijinul Consiliului judeţean Călăraşi.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite