Transportatorii de mărfuri, traşi pe dreapta de poliţişti. Nereguli cu duiumul, sancţionate cu peste 2.800 de amenzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autotrenurile, controlate de oamenii legii
Autotrenurile, controlate de oamenii legii

Transportatorii de mărfuri au fost, timp de două zile, în vizorul poliţiştilor. Razia care a urmărit verificarea legalităţii activităţilor desfăşurate s-au materializat în aplicarea a peste 2.800 de sancțiuni contravenționale, aproape 400 dintre acestea vizând  încălcarea legislaţiei în domeniu. De asemenea, au fost reţinute 66 de permise de conducere şi au fost retrase 137 de certificate de înmatriculare.

Aproape 1.100 de poliţiştii şi 235 de inspectori de trafic din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier au verificat vehiculele destinate transportului rutier public de mărfuri cu masa maximă autorizată mai mare de 12 tone (autotrenuri). Echipele de control au acţionat pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive sau neadaptate la condiţiile de drum, au verificat respectarea perioadelor de conducere şi odihnă şi a prevederilor legale referitoare la efectuarea transportului rutier public. Pe parcursul celor două zile au fost verificate aproape 7.300 de autovehicule destinate transportului public de marfă. La Călăraşi, pentru neregulile constatate au fost aplicate 44 de sancţiuni, fiind controlate 156 de autotrenuri.

Transport descoperit

Un bărbat din Călăraşi, în vârstă de 62 de ani, a fost depistat conducând autoutilitara marca Iveco, cu care transporta reziduuri rezultate din demolări, fără ca încărcătura să fie acoperită şi asigurată cu prelată. Poliţiştii au constatat că nu s-a luat măsura împiedicării împrăştierii bunurilor. Mai mult decât atât, şoferul nu avea nici legitimaţie de serviciu. Bărbatul a fost sancţionat cu 500 lei, ia operatorului de transport, cu amendă în valoare de 8.000 lei, conform H.G.  nr operatorul de transport a promit o mnedă de 8.000 de lei Din verificările efectuate s-a stabilit că C. Nicu nu este angajat cu contract de muncă legal, fiind sesizat I.T.M. Călăraşi, în vederea efectuării de verificări.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite