Nereguli în transportul elevilor. Microbuze şcolare fără RCA şi inspecţie tehnică expirată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transportul şcolarilor, prioritate pentru oamenii legii
Transportul şcolarilor, prioritate pentru oamenii legii

Deşi au fost verificate înainte de începerea anului şcolar, microbuzele care transportă elevi tot au fost găsite în neregulă de către oamenii legii. Peste 2.000 de mijloace de transport în comun au fost controlate de poliţişti, pentru deficienţele constatate aplicându-se 420 de sancţiuni. De asemenea, au fost reţinute 9 permise şi 19 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii au urmărit reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere în care să fie implicate autovehiculele special destinate transportului de elevi, precum şi verificarea respectării destinaţiei exclusive a acestor autovehicule. „În urma verificării a 2.171 de autovehicule au fost aplicate 420 sancţiuni contravenţionale, dintre care: cinci pentru conducerea autovehiculului sub influenţa alcoolului, două pentru neacordarea de prioritate,  nouă pentru inspecţie tehnică periodică expirată, patru pentru lipsă poliţă RCA, 62 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 12 pentru nedeţinerea certificatului de competenţă profesională şi 326 pentru alte fapte sancţionate de legislaţia rutieră”, a anunţat Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Verificări înainte de începerea şcolilor

Înainte de începerea anului şcolar 2012, poliţiştii rutieri au desfăşurat mai multe activităţi de control, la nivel naţional, fiind verificate 1.979 de autovehicule din totalul de 2.238.  Controalele efectuate au relevat faptul că în cazul a 77 de autovehicule inspecţia tehnică periodică era expirată, pentru 65 de autovehicule nu se deţinea asigurare de răspundere civilă auto obligatorie, iar 74 de conducători de autovehicule nu aveau certificatul de competenţă profesională.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite